Connect with us

LIFE

The Crown: Η σειρά που έχει κατακλύσει το εξωτερικό-Ακόμα να την δεις;

Published

on

the crown,the crown actors,the crown season 3,the crown season 4,the crown season 5,the crown diana,the crown ηθοποιοι,the crown cast

Αυτή η σεζόν του The Crown ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Όμως, η παράσταση απέτυχε να καλύψει ένα απροσδόκητο γεγονός που περιελάμβανε την απόπειρα απαγωγής ενός υψηλού προφίλ βασιλικού. Η τέταρτη σεζόν του The Crown έχει επιστρέψει σε μια από τις αγαπημένες μας δεκαετίες, τη δεκαετία του ’70…… Από τη σύλληψη του βραχώδους ρομαντισμού μεταξύ της Πριγκίπισσας Ντιάνα και του Πρίγκιπα Τσαρλς στην απίστευτα ακριβή απεικόνιση της Μάργκαρετ Θάτσερ , το Crown έχασε ένα σημαντικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε το 1974.

Τι συνέβη το 1974;
Αν δεν ζούσατε για να παρακολουθήσετε τα νέα, πολλοί από εσάς δεν θα έχετε την αμυδρή ιδέα για το τι συνέβη στην πριγκίπισσα Άννα στις 20 Μαρτίου 1974 . Spoiler Alert, δεν ήταν καλό.

Στην πραγματικότητα εκείνη τη μοιραία νύχτα, η μόνη κόρη της Βασίλισσας κατάφερε να επιβιώσει από μια απόπειρα απαγωγής με το όπλο.

Η δημοφιλής πριγκίπισσα μόλις είχε παντρευτεί τέσσερις μήνες πριν και επέστρεφε στο σπίτι από μια φιλανθρωπική εκδήλωση, όταν το αυτοκίνητό της αναγκάστηκε να σταματήσει αφού μπλοκαρίστηκε από ένα Ford Escort και μέσα σε αυτό, έναν άντρα με το όνομα Ian Ball.

Ο άντρας με τζίντζερ βγήκε από το αυτοκίνητο μεταφέροντας δύο πιστόλια, φορτώθηκε προς το λιμουζίνα και κατέληξε να πυροβολεί συνοδεύοντας τον αξιωματικό ασφαλείας John Beaton πολλές φορές σε μια μάχη.

Στο τέλος, ο Μπάλα κατάφερε να πιάσει το χέρι της Πριγκίπισσας Άννας και προσπάθησε να την αναγκάσει να πάει μαζί του στο αυτοκίνητό του. Ωστόσο, το διάσημο βασιλικό είχε αντίθετα κάποια σκληρά λόγια για τον άντρα . Η Άννα είπε στην αστυνομία:

Συνέχισα να λέω ότι δεν ήθελα να φύγω από το αυτοκίνητο και δεν θα έβγαινα από το αυτοκίνητο.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε μέχρι την άφιξη της αστυνομίας και πολλών πολιτών. Και, αφού πυροβόλησε τον Beaton, τον οδηγό της Anne, Alex Callender, και τον περασμένο δημοσιογράφο Brian McConnell, ο Ball αποφάσισε τελικά να μειώσει τις απώλειές του και προσπάθησε να φύγει για να πιάσει μόνο σε λίγα λεπτά.

Το αποτέλεσμα της απόπειρας απαγωγής

Μετά από μια μεταγενέστερη επιθεώρηση της αστυνομίας του Ball, βρήκαν δύο σετ χειροπέδων, βαλέ και ένα χαρτονόμισμα λύσης που απευθύνθηκε στη βασίλισσα, απαιτώντας 2 εκατομμύρια λίρες.

Κοιτάζοντας πίσω την εκδήλωση για το ντοκιμαντέρ του ITV Anne: The Princess Royal στα 70 , η κόρη της Βασίλισσας μίλησε, δηλώνοντας ότι ήταν δύσκολο να θυμηθούμε πώς όλα πήγαν:

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι αυτό που θυμάσαι και πώς το θυμάσαι. Γιατί παρόλο που νόμιζα ότι θυμήθηκα όλα όσα συνέβησαν, δεν θα μπορούσα ποτέ να ορκιστώ ότι θα μπορούσα να θυμηθώ με τη σωστή σειρά. Επειδή ήταν σαν φωτογραφίες, μεμονωμένα στιγμιότυπα. Πολύ καθαρά.
Γιατί το The Crown εγκατέλειψε την απόπειρα απαγωγής της Anne;
Σίγουρα αυτό το τρομακτικό γεγονός θα είχε κάνει για εκπληκτική τηλεόραση, γιατί γιατί οι παραγωγοί του Crown αποφάσισαν να μην παρουσιάσουν την απόπειρα απαγωγής της Anne;

Η βασιλική εμπειρογνώμονας Angela Mollard δήλωσε στο Express ότι η απαγωγή δεν ταιριάζει με τον συνολικό στόχο της σειράς. Ο Mollard έμαθε για την ανακατεύθυνση μέσω του ιστορικού Robert Lacey που βοήθησε να δουλέψει στην εκπομπή. Δήλωσε:

Έπρεπε να επιλέξουν τι ήταν σημαντικό, και ενώ αναγνώρισε ότι ήταν μια εξαιρετικά σημαντική ιστορία, είπε ότι δεν ταιριάζει με το χρονοδιάγραμμα, τις ιστορίες που ήθελαν να πουν και τους χαρακτήρες που ήθελαν να αναπτύξουν.

Netflix / The Crown
Ωστόσο, μετά την προβολή πολλών ιστορικών ανακριβειών, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η εμπειρία της Anne δεν ήταν σημαντικό μέρος του χαρακτήρα της. Η ηθοποιός Erin Doherty που έπαιξε την Anne είναι και οι τρεις σεζόν τρεις και τέσσερις χαρακτήρισαν την απαγωγή ως θεμελιώδη ως προς το πώς προσέγγισε τον χαρακτήρα της . Είπε στο Harper’s Bazaar:

Όταν ανακάλυψα ότι είχε αντισταθεί σε μια απαγωγή, αυτό μου έπληξε το μυαλό! Ειδικά επειδή θα ήταν, όπως, 24, 25, και το γεγονός ότι κάποιος είχε ένα όπλο στο πρόσωπό της και είπε, “Σωστά, θα απαγάγεις τώρα” και απλώς είπε, “Όχι!” Δεν ξέρω πώς το έκανε. Αυτό λέει πολλά, νομίζω. Αυτό ενημέρωσε την παράσταση, επειδή εάν είστε γειωμένοι και σταθεροί και αρκετά σίγουροι για να πείτε σε κάποιον όχι όταν έχει όπλο στο πρόσωπό σας, νιώθω ότι έχετε τα πράγματα ταξινομημένα, αρκετά.

Ο πιο αγνοημένος χαρακτήρας
Φαίνεται ότι το Crown έχει παραβλέψει πραγματικά την Anne καθώς μεγάλο μέρος της έκτακτης ζωής της έμεινε εκτός της οθόνης υπέρ των πιο δημοφιλών ιστοριών.

Όχι μόνο επέζησε από την απαγωγή της – με έναν μάλλον κακό τρόπο – ο γάμος της μεταδόθηκε επίσης σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και, το 1976 η Άννα ήταν το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για αναφορά, μόνο 22,8 εκατομμύρια άτομα συντονίστηκαν για τους William και της Kate και 29 εκατομμύρια άνοιξαν τις συσκευές τους για την πλούσια τελετή του Χάρι και της Μέγκαν.

Αν και είναι ασφαλές να πούμε ότι όλοι μας αρέσει να βλέπουμε την είσοδο της πριγκίπισσας Ντιάνα στην απόλυτη οικογένεια της Βρετανίας, η Άννα σίγουρα αξίζει περισσότερο χρόνο στην οθόνη.

Advertisement

Trending