Τουρκία: Πολιτικός της χώρα αναφέρει πως το ντεκολτέ είναι «Ποινικό αδίκημα»

Τουρκία: Πολιτικός την χαρακτήρισε ανήθικη επειδή φορούσε ντεκολτέ.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν μια Τουρκάλα ηθοποιός, Μελίς Σεζέν, βραβεύτηκε όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ και ο ανταποκριτής του στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. Η Ζεζέν πριν από κάποιες μέρες εμφανίστηκε σε γκαλά με ένα φόρεμα το οποίο είχε ένα βαθύ ντεκολτέ αλλά δεν έδειχνε κάτι άσχημο η κάτι ξεδιάντροπο.

Ωστόσο, μέλος του κόμματος της Τουρκικής Δράσης, της κυβερνητικής συμμαχίας, Αχμέτ Τσακάρ, το βρήκε ανήθικο  και το σχολίασε λέγοντας ότι «το συγκεκριμένο ντεκολτέ είναι ποινικό αδίκημα. Δίχως να υπάρχει ανάγκη καταγγελίας. Διότι το ντεκολτέ είναι βαθύ, φαίνεται το στήθος και το δείχνει μέσα στην κοινωνία».

Η άποψη του πολιτικού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την ίδια την ηθοποιό να απαντά μέσω Twitter λέγοντας ότι «θα συνεχίσει κανονικά τη ζωή της…».

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet στο πρωτοσέλιδό της φιλοξένησε τίτλο με άρθρο: «Οι γυναίκες εσάς θα ρωτήσουν για το τι θα φορέσουν;».

Η Νεβσίν Μεννγκιού, δημοσιογράφος, σχολίασε τις δηλώσεις Τσακάρ επισημαίνοντας ότι «μας λέει δηλαδή πως είναι ποινικό αδίκημα και το ντεκολτέ! Να συλληφθεί κι αυτή; Επειδή φόρεσε ένα αποκαλυπτικό φόρεμα. Η χώρα αυτή έχει αποκτήσει μανία με τις συλλήψεις. Υπάρχει άλλη χώρα της δυτικής κοινωνίας που φοβάται τόσο πολύ το γυναικείο στήθος;».

pagenews.gr

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου