Σ’ αρέσει το μπάρμπεκιου; Δες τα 5 λάθη που θα πρέπει να αποφεύγεις-Φτιάξε το ψητό των ονείρων σου!

μπαρμπεκιου,μπαρμπεκιου νεα σμυρνη,μπαρμπεκιου προκατ μεταχειρισμενα,μπαρμπεκιου σωσ,μπαρμπεκιου τιμεσ,μπαρμπεκιου υγραεριου,μπαρμπεκιου πειραιασ,μπαρμπεκιου μεταχειρισμενα

Λοιπόν εδώ είναι τα 5 πιο κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε με κάθε κόστος! Το καλοκαίρι, τα μπάρμπεκιου παρέχουν την ιδανική στιγμή για να καλύψετε την καλή σχέση με την οικογένεια και τους φίλους μας για κάποιο καλό φαγητό ( και σίγουρα μερικά ποτά ). Ωστόσο, δεν είναι ποτέ εύκολο να μάθετε το μαγείρεμα σε μπάρμπεκιου ή να……

γνωρίζετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να σερβίρετε το φαγητό σας. Εδώ είναι τα μεγαλύτερα, πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε με κάθε κόστος εάν θέλετε να γίνετε κύριος (και ξεγελάστε τους καλεσμένους σας να πιστεύουν ότι είστε ιδιοφυΐα).

Αποθηκεύστε τα κάρβουνα σε ξηρό μέρος
Αυτό είναι το πιο κοινό λάθος όταν πρόκειται για μπάρμπεκιου. Τείνουμε να αποθηκεύουμε τον άνθρακα μας σε ένα υπόστεγο στο κάτω μέρος του κήπου ή στο υπόγειο και μερικές φορές καταλήγει να μένει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο άνθρακας είναι πολύ ευαίσθητος στην υγρασία και επομένως είναι σημαντικό να αποθηκεύσετε τον άνθρακα σε ξηρό μέρος. Ο φωτισμός μπάρμπεκιου είναι αδύνατος με υγρό άνθρακα, οπότε αν παρατηρήσετε ότι είναι βρεγμένος, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια νέα τσάντα.

Καθαρίστε τη σχάρα σας μετά από κάθε χρήση
Μερικοί άνθρωποι δεν καθαρίζουν πάντα τη σχάρα τους μεταξύ μπάρμπεκιου. Πρέπει να καθαρίσετε τη σχάρα σας για να απαλλαγείτε από τα καμένα κομμάτια και τα παρατεταμένα βακτήρια που μένουν πίσω. Σας προτείνουμε να το καθαρίσετε με ένα σφουγγάρι και λευκό ξύδι και εάν έχετε επίμονο λίπος, δοκιμάστε λίγο μαγειρική σόδα. Εάν δεν καθαρίσετε σωστά τη σχάρα σας, το φαγητό σας μπορεί να έχει πικρή την επόμενη φορά. Και αυτό θα ήταν κρίμα, έτσι δεν είναι;

Μην γεμίζετε τη σχάρα σας
Όταν έχουμε πολλούς ανθρώπους για να μαγειρέψουμε, τείνουμε να θέλουμε να ρίχνουμε τα πάντα στη σχάρα , πιστεύοντας ότι θα μαγειρεύει πιο γρήγορα. Λανθασμένος! Εάν η ψησταριά σας είναι πολύ γεμάτη, το κρέας σας μπορεί να μην μαγειρεύεται σωστά. Πρέπει να αφήσετε χώρο ανάμεσα στα σουβλάκια σας, ώστε όλα να μπορούν να μαγειρεύονται ομοιόμορφα, ακόμη και στις πλευρές. Αφήστε λοιπόν μερικά εκατοστά ανάμεσα στα λουκάνικα σας, εντάξει;

Ελέγξτε πόσο ζεστά είναι τα κάρβουνα σας
Όχι όλα τα κρέατα μαγειρεύουν με τον ίδιο τρόπο ή τον ίδιο χρόνο. Ανάλογα με τον τύπο κρέατος που μαγειρεύετε, θα πρέπει να αλλάξετε τη θερμοκρασία του μπάρμπεκιου:

Το βόειο κρέας, το αρνί και η πάπια πρέπει να γίνονται σε υψηλή θερμοκρασία και να μαγειρεύουν αρκετά γρήγορα.
Το χοιρινό πρέπει να μαγειρεύεται σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα.
Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα πρέπει να γίνονται σε μέτρια φωτιά, αλλά χωρίς να είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα.

Εάν θέλετε να κάνετε το μπάρμπεκιου πιο ζεστό, θα πρέπει να αερίσετε τη φωτιά. Αντίθετα, εάν θέλετε μια πιο απαλή φωτιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι νερού για να υγράνετε τα κάρβουνα και να μειώσετε τη θερμότητα.

Τέλος, θυμηθείτε ότι ακόμα και όταν βρίσκεστε έξω από το γκριλ, το κρέας συνεχίζει να μαγειρεύει. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να το αφαιρέσετε πριν το σερβίρετε και να το αφήσετε να παραμείνει σε μια σκεπαστή πλάκα, ώστε να μπορεί να μαγειρεύει απαλά στην τελειότητα.

Μην τρυπάτε τα λουκάνικα
Πολλοί άνθρωποι τείνουν να τρυπούν τα λουκάνικα τους όταν τα μαγειρεύουν για να αφαιρέσουν νερό και λίπος, αλλά αυτό είναι λάθος. Εάν το κάνετε αυτό, στεγνώνετε το κρέας και δεν θα είναι τόσο νόστιμο όταν γίνεται.

Τώρα ξέρετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε κύριος μπάρμπεκιου και να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας!

Διαβάστε περισσότερα