Σ’ αρέσει η πίτσα; Φτιάξε την δική σπιτική πίτσα εύκολα, γρήγορα και υγιεινά με αυτό τον ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ τρόπο!

πιτσα,πιτσα φαν,πιτσα συνταγη,πιτσα φαν τηλ,πιτσα παπαδοπουλου,πιτσα θερμιδεσ,πιτσαρια,πιτσα ακησ,πιτσα μπυρα

Θέλετε να φτιάξετε μια νόστιμη σπιτική πίτσα; Είναι υπέροχη ιδέα! Όχι μόνο μπορείτε να εξατομικεύσετε την πίτσα σας σύμφωνα με το γούστο σας, αλλά θα σας κοστίσει λιγότερο από μια πίτσα που αγοράστηκε από το κατάστημα ή το εστιατόριο. Θα έχει εξίσου καλή ή ακόμα καλύτερη γεύση. Ακολουθούν 5 συμβουλές για να το πετύχετε!

Αλλά το να φτιάξεις μια καλή σπιτική πίτσα δεν είναι κάτι που μπορείς να αυτοσχεδιάσεις. Υπάρχουν μερικές πολύ απλές αρχές για να εφαρμόσετε τη συνταγή σας. Εδώ είναι μερικά από αυτά.

Πολύς χρόνος ανάπαυσης
Για να έχετε μια όμορφη ελαφριά, πρησμένη και τραγανή ζύμη πίτσας, είναι σημαντικό να αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Μόλις αναμίξετε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, το νερό και το λάδι, αφήστε το να βγει σε ένα μπολ κάτω από ένα υγρό πανί για τουλάχιστον 2 ώρες. Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε τη ζύμη την ημέρα πριν ή το πρωί εάν πρόκειται να φάτε την πίτσα το βράδυ.

Διάτρητη σχάρα ψησίματος
Για να ψήσετε την πίτσα σας και να τη διατηρήσετε τραγανή από κάτω, ίσως είναι καλή ιδέα να επενδύσετε σε διάτρητο ράφι. Το ψήσιμο θα είναι κοντά σε αυτό του φούρνου για πίτσα.

Αλεύρι ολικής αλέσεως
Για να φέρετε μια «ρουστίκ» πλευρά στην πίτσα σας, μπορείτε να αφαιρέσετε 50 γραμμάρια αλεύρι σίτου και να προσθέσετε 50 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως. Αυτή η λεπτομέρεια θα κάνει όλη τη διαφορά.

Ταχεία αύξηση
Εάν δεν έχετε χρόνο να αφήσετε τη ζύμη σας να ανέβει, μπορείτε να την βάλετε στο φούρνο σας μεταξύ 30 και 50 ° C για 1 ώρα ενώ το καλύπτετε με ένα υγρό πανί. Η ανοδική περίοδος θα επιταχυνθεί και η ζύμη σας θα είναι τέλεια.

Καλά συστατικά
Αυτό δεν θα αποτελεί έκπληξη: για να έχετε μια καλή πίτσα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε καλά υλικά. Και σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν κοστίζει πολύ περισσότερο από ό, τι στα σούπερ μάρκετ. Απλώς πάρτε όλα τα συστατικά στην ακριβή ποσότητα που χρειάζεστε λίγο νόστιμο ζαμπόν, καλό τυρί παρμεζάνας, σπιτική σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα ντομάτας καλής ποιότητας.

Τώρα εξαρτάται από εσάς!

Διαβάστε περισσότερα