Connect with us

LIFE

Πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε μία χειριστική σχέση; Αναγνώρισε τα σημάδια και φύγε

Published

on

σχεση,σχεση απο αποσταση,σχεση εξ αποστασεωσ,σχεση με μικροτερο,σχεση με διαφορα ηλικιασ,σχεση δασκαλου μαθητη εκθεση γ λυκειου,σχεση τεχνολογιασ και επιστημησ,σχεση ονειροκριτησ,σχεση τουνη

Η ενδοοικογενειακή βία υπήρξε εδώ και καιρό αντικείμενο συζήτησης, από τις πρόσφατες διαμαρτυρίες στη Γαλλία έως τα κινήματα για τον τερματισμό της ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες, καθώς και ομοιόμορφοι άνδρες ενώνονται για να παλέψουν για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών…

Μόνο πέρυσι στην Ευρώπη εκατοντάδες γυναίκες δολοφονήθηκαν. Ένα μεγάλο ποσό σκοτώνεται από τον σύντροφό τους ή τον πρώην σύντροφό του. Σε πολλές περιπτώσεις, τα εγκλήματα αποδόθηκαν σε ζήλια και κτητικότητα.

Για όσους από εμάς έχουν ομοιότητα ηθικής πυξίδας γνωρίζουμε ήδη ότι η βία κατά των γυναικών και η βία γενικά είναι απαράδεκτη. Ωστόσο, υπάρχουν… και όσο λυπηρό είναι να λέμε, πιθανότατα πάντα θα είναι εγγενώς βίαιοι και καταχρηστικοί άνθρωποι εκεί έξω.

Άρα, μια άλλη οπτική γωνία είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν πότε μπορεί να βρίσκονται σε μια καταχρηστική σχέση, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό, ειδικά πριν είναι πολύ αργά.

Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι υπάρχουν ορισμένα σημάδια που μπορούμε να αναζητήσουμε για να πούμε εάν θα μπορούσαμε να βρούμε ή βρισκόμαστε σε καταχρηστική ή ανθυγιεινή σχέση. Με αυτήν τη γνώση, στοχεύουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε άτομα που ενδέχεται να βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση να κάνουν κάτι γι ‘αυτό, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που τους αξίζει.

Τι να ψάξω…
Η ζήλια είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε όταν είστε σε μια σχέση. Μερικές φορές είναι δύσκολο να μην ζηλέψετε αν δείτε τον σύντροφό σας να μιλάει με έναν ελκυστικό συνάδελφο ή γνωστό και συνήθως, αυτά τα συναισθήματα είναι ακίνδυνα και χρειάζονται ελάχιστη ή καθόλου διαβεβαίωση για να υπενθυμίσουν σε εσάς ή τον σύντροφό σας ότι είστε μαζί τους επειδή θέλετε να είναι και αυτό είναι που έχει σημασία.

Όταν η ζήλια χτυπά ένα σημείο όπου ο σύντροφός σας συνεχώς σας κατηγορεί για εξαπάτηση ή φλερτ, είναι ένδειξη ότι η ζήλια τους είναι ισχυρότερη από την εμπιστοσύνη τους για εσάς. Εάν ο σύντροφός σας δεν είναι σε θέση να ελέγξει τη ζήλια του, μπορεί να ασκήσει μεγάλη πίεση στη σχέση.

Ένα άλλο σημάδι θα μπορούσε να είναι ότι σε βάζουν συνεχώς. Είτε πρόκειται για δημόσιο είτε ιδιωτικό, ο σύντροφός σας, το άτομο με το οποίο επιλέγετε να είστε, θα πρέπει να είναι το άτομο στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε για να σας ανυψώσει όταν το χρειάζεστε περισσότερο. Τούτου λεχθέντος, δεν πρέπει να φοβούνται να σας καλέσουν στους ταύρους σας. Αλλά όταν είστε σύντροφος σας λέει συνεχώς πόσο άθλια εμφάνιση ή πόσο χαζός είστε, δεν είναι μια υγιής σχέση και κανείς δεν αξίζει να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο, από τον σύντροφό του ή οποιονδήποτε.

Αυτά είναι μόνο μερικά ενδεικτικά σημάδια καταχρηστικής σχέσης, ωστόσο, είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα και συχνά ένα σημείο εκκίνησης που οδηγεί σε χειρότερη ή ακόμη και βίαιη συμπεριφορά.

Να θυμάστε ότι…
Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε καταχρηστική σχέση ή μπορεί ακόμη και κατ ‘ευθείαν να αρνηθεί ότι είναι. Ως άτομα που μπορεί να έχουν φίλους που βρίσκονται σε καταχρηστικές σχέσεις, αλλά μπορεί να μην το αναγνωρίζουν ή ακόμη και ως θύματα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι άνθρωποι που σας αγαπούν υποτίθεται ότι σας φέρονται με τον απόλυτο σεβασμό, αξιοπρέπεια και καλοσύνη και ότι όποιος δίνει λιγότερο από αυτό μπορεί να μην αξίζει να θυσιάσετε τη δική σας ευτυχία , αξίζετε καλύτερα.

Trending

© 2010-2021 - All rights reserved - NEOBLOGS.GR