ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ: Το πιο αφράτο ζυμάρι για επαγγελματική πίτσα!

Είναι καλοκαίρι και οι μαζώξεις, τα πάρτυ και η ξεγνοιασιά χρειάζονται καλοπέραση! Έτσι λοιπόν τι πιο όμορφο από το να μαζεύεσαι στο σπίτι και να μαγειρεύεις για φίλους, τα παιδιά σου ή ακόμα και για το ταίρι σου. Η πίτσα λοιπόν είναι μία και οικονομική αλλά και πεντανόστιμη λύση! Έχεις αποφασίσει τα υλικά που θα βάλεις, αλλά…..τι θα κάνεις με το ζυμάρι;

Δες εδώ την πιο νόστιμη συνταγή!

Υλικά

750 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ

1 κ.γλ. αλάτι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

500 ml χλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  1. Σ’ ένα μεγάλο φαρδύ μπολ βάζω το αλεύρι με το αλάτι και την μαγιά και τα ανακατεύω.
  2. Προσθέτω το χλιαρό νερό* στο αλεύρι και ξεκινώ να ζυμώνω με τα χέρια.
  3. Όταν η ζύμη** αρχίζει να «δένει» συνεχίζω το ζύμωμα στον πάγκο της κουζίνας, τον οποίο έχω αλευρώσει ελαφρά.
  4. Ζυμώνω*** χρησιμοποιώντας κυρίως το πίσω μέρος της παλάμης με το ένα χέρι και τραβώντας, ενώ συγκρατώ την άκρη της ζύμης με το άλλο χέρι.
  5.  Ζυμώνω σε ένα όμορφο καρβελάκι, το τοποθετώ πίσω στο μπολ και το σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
  6. Αφήνω τη ζύμη σε ζεστό σημείο, μακριά από παράθυρα και πόρτες που ανοιγοκλείνουν, για μία ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.
  7. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, λαδώνω με λίγο ελαιόλαδο το ρηχό ταψί του φούρνου της κουζίνας, βάζω τη ζύμη και την ανοίγω με τα χέρια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΑΤΖΗ

Δημοσίευση από ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΑΤΖΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου