Ζίτσα: Άσχημα τα νέα για τον γαϊδαράκο – Θα υποβληθεί σε ευθανασία

Ζίτσα: Πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σωματός φέρει o γαϊδαράκος που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα Ιωαννίνων και ως εκ τούτου πρέπει να υποβληθεί σε ευθανασία

Πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος φέρει o γαϊδαράκος που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα Ιωαννίνων και αυτό σημαίνει πως πρέπει να υποβληθεί σε ευθανασία, σύμφωνα με Ιππίατρο που το εξέτασε.

Μάλιστα το σοβαρότερο εκ των τραυμάτων εντοπίζεται στο διάφραγμα του άτυχου ζώου.

Ο ειδικευμένος επιστήμονας ήρθε μετά από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Εξέτασε εξονυχιστικά το ζώο και διαπίστωσε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά. Πέρα από αυτά έχει υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.

Αν στην περιοχή λειτουργούσε κλινική θα γινόταν μία προσπάθεια για  την σωτηρία του. Όμως η μετακίνηση σε άλλη περιοχή είναι αδύνατη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ζώο.

Έτσι προκειμένου να μην ταλαιπωρείται αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ευθανασία, εξέλιξη που όλοι απεύχονταν.

«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει» είναι η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα