Υπουργείο Ναυτιλίας: Σύσταση σε ελληνικά πλοία για τα ιρανικά νερά

Υπουργείο Ναυτιλίας: Το αρμόδιο υπουργείο απέστειλε σύσταση προς τα ελληνικά πλοία για τα περσικά νερά.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας έστειλε μία σύσταση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τα ιρανικά ύδατα. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, το Prudent Warrior βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ιρανικό λιμάνι Bandar Abbas, ενώ το Delta Poseidon παραμένει προς το παρόν στην ίδια θέση στον Περσικό κόλπο.

Στο Delta Poseidon επιβαίνουν 25 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 8 Έλληνες και ένας Κύπριος. Τα δύο ελληνικά τάνκερ τελούν υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης, ενώ το πλήρωμα παραμένει στα δύο πλοία και τα μέλη είναι καλά στην υγεία τους.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Κασουλίδη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου με κύριο θέμα της συνομιλίας τους τα δυο ελληνόκτητα πλοία που κρατούνται στο Ιράν.

Οι κύριοι Νίκος Δένδιας και Ιωάννης Κασουλίδης, συζήτησαν τα τεκταινόμενα στην υπόθεση ώστε να συντονιστούν, αλλά και να ενταθούν, οι ενέργειες Ελλάδας και Κύπρου για να λάβει άμεσα τέλος το θρίλερ που διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες.

Τηλεφωνική συνομιλία ΥΠΕΞ @NikosDendias με ΥΠΕΞ Κύπρου @IKasoulides. Στο επίκεντρο ο συντονισμός 🇬🇷🇨🇾 σε ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος κατάληψης δύο 🇬🇷 πλοίων στον Κόλπο. https://t.co/eiqFdnC6Hw

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) May 30, 2022

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα