Υπόθεση Βαλυράκη: Αποφυλακίζονται οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του

Οι κατηγορούμενοι με αίτημά τους στον συμβούλιο πλημμελειοδικών Χαλκίδας είχαν ζητήσει αναστολή στο ένταλμα της προσωρινής τους κράτησης

Αποφυλακίζονται, οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη.

Οι κατηγορούμενοι με αίτημά τους στον συμβούλιο πλημμελειοδικών Χαλκίδας είχαν ζητήσει αναστολή στο ένταλμα της προσωρινής τους κράτησης.

Οι δυο είχαν προφυλακιστεί πριν από περίπου ένα μήνα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθώς όπως κατέληξαν ανακριτής και εισαγγελέας οι ψαράδες ενήργησαν με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Λίγες ημέρες μετά την προφυλάκισή τους, οι συνήγοροί τους κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης, αρνούμενοι την εμπλοκή τους στον θάνατο του πρώην υπουργού, προκαλώντας την αντίδραση της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με την απόφαση του ανακριτή για προσωρινή κράτηση, οι δυο ψαράδες «ενεργώντας με πρόθεση από κοινού, έχοντας κοινό δόλο και μετά από συναπόφαση και συνεννόηση με συγκλίνουσες ενέργειες και με κοινή δράση και ενώ βρισκόσασταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκοτώσατε άλλον», αναφέρεται αρχικά στην απόφαση του ανακριτή και προστίθεται: «…προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούνταν με το φουσκωτό σκάφος του “ΜΙΝΑ” κι αφού παρεμποδίσατε την πορεία, ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια με τη χρήση ενός ξύλινου μακριού κονταριού τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέλησή του στη θάλασσα. Τότε κι ενώ το αλιευτικό σας σκάφος βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαπληκτισμού σε κίνηση το απομακρύνατε από το σημείο εκείνο με κατεύθυνση προς το Πεζονήσι κι από την κίνηση αυτή του αλιευτικού, εν γνώσει σας, ο Ιωσήφ Βαλυράκης ο οποίος βρισκόταν στη θάλασσα ήλθε σε επαφή με την προπέλα και τα υδροπτερύγια του αλιευτικού σκάφους που βρίσκονταν στην πρύμνη του καθώς και με αμβλείες επιφάνειες αυτού με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτός από θλαστικά τραύματα στην κεφαλή, στον αριστερό αγκώνα και στον αριστερό δείκτη αφενός αφετέρου εκχυμώσεις στην κεφαλή, στην αυχενική χώρα στον δεξιό βραχίονα και στο δεξιό αντιβράχιο».

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα