Υπόθεση Πάτρας: Τι καταθέτουν οι γιατροι και σοκάρουν

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται και οι καταθέσεις τόσο των γιατρών όσο και των νοσηλευτών που φρόντισαν την μικρή Τζωρτζίνα.

Σειρά είχαν σήμερα ο νευρολόγος αλλά και ο επικεφαλής αναισθησιολόγος από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Οι καταθέσεις τους στην 18η τακτική ανακρίτρια, συμπληρώνουν κομμάτι κομμάτι το παζλ του μαρτυρικού της θανάτου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς όταν το παιδί εισήχθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών τον Απρίλιο του 2021 με τη μητέρα του να αναφέρει πως είχε σπασμούς, τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό τέλος που θα είχε. Οι εξετάσεις που έγιναν ήταν πεντακάθαρες.

«Το παιδάκι ήταν πρόσχαρο, συνεργάσιμο, όλα έδειχναν ένα παιδί απόλυτα φυσιολογικό, χωρίς κανένα πρόβλημα τουλάχιστον από νευρολογικής φύσεως, οπότε την Παρασκευή το παιδί από εμένα θα έπαιρνε εξιτήριο», δήλωσε ο Διαμαντής Κατερέλος, νευρολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Τρεις ημέρες μετά όμως, την Κυριακή 11 Απριλίου του 2021, η 9χρονη Τζωρτζίνα έπαθε ξαφνικά ανακοπή. Στην Ευελπίδων σήμερα κατέθεσε ο άνθρωπος που κατάφερε να την επαναφέρει μετά από περίπου μία ώρα.

«Διαβεβαιώνω τους πάντες ότι ιατρικά και ανθρώπινα κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Και αυτό έγινε από ότι μπορώ να γνωρίζω σε όλα τα νοσοκομεία που πέρασε η Τζωρτζίνα», ανέφερε ο Ιωάννης Χασαπόπουλος, επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Εδ’ω αξίζει να σημειώθεί πως ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου αμέσως μετά που κατάφεραν οι γιατροί να την επαναφέρουν στη ζωή. «Ο πατέρας ήταν πιο ομιλητικός και ευγενέστατος. Η μητέρα δεν μίλησε σχεδόν καθόλου», πρόσθεσε ο αναισθησιολόγος.

Για πρώτη φορά έρχεται στο φως της δημοσιότητας ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση για να πάει στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα για να παραλάβει την μικρή Ίριδα που είχε χάσει τις αισθήσεις της στις 21 Μαρτίου του 2021 στις 11:37 το πρωί. «Ένατη μονάδα να μεταβείτε λίγο σύντομα με τον γιατρό, Μπιζανίου 27 και Κιλκίς στην Αγία Σοφία. Έχουμε κυρία η οποία αναφέρει έξι μηνών παιδάκι χωρίς αισθήσεις. 11:37» ανέφερε ο τηλεφωνητής.

Μέσα σε επτά λεπτά το ασθενοφόρο έφθασε στο σπίτι όπου μέσα εκείνη την ώρα βρισκόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της, η 9χρονη Τζωρτζίνα που ήταν εν ζωή και ο Μάνος Δασκαλάκη που είχε φθάσει λίγο νωρίτερα.

Μπαίνοντας στην κουζίνα οι διασώστες με τον γιατρό αντίκρισαν την έξι μηνών Ίριδα στο δάπεδο και από πάνω της τον Μάνο και την Ρούλα, που προσπαθούσε με ΚΑΡΠΑ να επαναφέρει το βρέφος.

Η διαδικασία της ανάνηψης δεν απέφερε αποτελέσματα και οι διασώστες του ΕΚΑΒ μετέφεραν εσπευσμένα την μικρή Ίριδα στο Καραμανδάνειο για την ύστατη επιχείρηση ανάνηψης του βρέφους. Το άτυχο βρέφος όμως είχε χάσει την ζωή του πριν φθάσει στο νοσοκομείο.

Μέσα στην κούνια του βρέφους βρέθηκε το μοναδικό πειστήριο, ένα πανάκι με ίχνη ουσίας, πιθανόν αίματος, όπως αναφέρεται στην παραγγελία του αστυνομικού τμήματος προς την ιατροδικαστική υπηρεσία.

 

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία