Υπόθεση Πάτρας: Η Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί το 2015 με φαρμακευτική δηλητηρίαση (video)

Η 9χρονη Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022, στην τόσο σύντομη ζωής της, ήταν το παιδί που υπέφερε περισσότερο μέχρι την ύστατη ώρα του θανάτου. Το κορίτσι ταλαιπωρήθηκε και οδηγήθηκε από τους οικείους της ουκ ολίγες φορές στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Live News, η πρώτη φορά ήταν μόλις σε ηλικία 3 μηνών, όταν έγινε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η πρώτη καταγγελία για την κακοποίησή της.

Στις 31 Ιανουαρίου του 2014 η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε ότι έφερε μώλωπες και εκχυμώσεις. Οι γιατροί φοβήθηκαν για θρομβοπενία. Έγινε εισαγωγή του παιδιού στην παιδιατρική κλινική για μία μέρα.

Την κακοποίηση της Τζωρτζίνας δύο φορές τους πρώτους μήνες της ζωής της από κοντινό πρόσωπο της οικογένειας αποκάλυψε, μιλώντας στο Live News, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όπως είπε η ίδια,  η κόρη της μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο με μώλωπες.

«Το ίδιο μου το παιδί πήρε το παιδί της εφόσον το είχε αφήσει κάπου, που ήταν πολύ συγγενικό το πρόσωπο και το βρήκε μελανιασμένο και φεύγει και πάει στο Καραμανδάνειο το εξετάζουν οι γιατροί. Αυτό έγινε δύο φορές από το ίδιο πρόσωπο. Η Ρούλα δεν είχε καμία ανάμειξη σε αυτό», είχε δηλώσει στο Live News η μητέρα της 33χρονης.

Η άτυχη Τζωρτζίνα δυο χρόνια αργότερα μεταφέρεται για μια ακόμη φορά στο Καραμανδάνειο. Το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί γιατί είχε καταπιεί σύμφωνα με μαρτυρίες γόπες από τσιγάρα που υπήρχαν σε ένα τασάκι, κάτι πάντως που το οικογενειακό περιβάλλον του αδικοχαμένου κοριτσιού διαψεύδει.

Στις 21/5/2015 η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο σε ηλικία 2,5 ετών. Έγινε εισαγωγή για φαρμακευτική δηλητηρίαση. Οι γιατροί έκαναν πλύση στομάχου, ενώ υπήρξαν αναφορές για νικοτίνη από αποτσίγαρα.

«Η καταγγελία δεν ήταν από εμάς έτσι, δεν ήταν από το περιβάλλον το δικό της, της Ρούλας. Ήταν από κάποιο άλλο περιβάλλον, οπότε θα ξέρετε ποιο ήταν το περιβάλλον. Ήταν από πρώην του Μάνου για να εκδικηθεί τη Ρούλα», δήλωσε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Δεν τηλεφώνησα ποτέ για κακοποίηση παιδιού και μάλιστα εάν χρειαστεί θα το καταθέσω και ενόρκως», είπε η πρώην σύντροφος του Μάνου Δασκαλάκη.

Και δεν ήταν η πρώτη φορά που το περιβάλλον της κατηγορούμενης μιλούσε ανοιχτά για την παραμέληση της Τζωρτζίνας.

Η ίδια η κατηγορούμενη πάντως, εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν έχει βλάψει ποτέ κανένα από τα τρία κοριτσάκια της, ενώ δεν χάνει ευκαιρία για να αφήσει αιχμές για λάθη και παραλείψεις άλλων.

«Ποτέ δεν έχω πειράξει κανένα μου παιδί. Έχω χάσει τρία παιδιά και έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση άδικα. Θέλω να πάω στα παιδιά μου. Πριν βρεθώ σε αυτή τη θέση έπρεπε να έχει γίνει μια καλύτερη έρευνα.», δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η μαρτυρική ζωή της Τζωρτζίνας και ο θάνατός της έμελλε να φέρουν στο φως το μεγαλύτερο έγκλημα του αιώνα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου