Βουρτσίζεις έτσι τα δόντια σου; Δεν θα πιστέψεις τι μπορεί να πάθεις!

Συχνά βιάζεστε και θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο βουρτσίζοντας τα δόντια σας στο ντους; Αυτό δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο πράγμα όμως… Παραδόξως, πολλοί άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους στο ντους. Ο λόγος? Κυρίως για να εξοικονομήσετε χρόνο και να σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα πλένοντας ταυτόχρονα το σώμα και….. τα δόντια τους. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή η στρατηγική δεν είναι ιδανική όσον αφορά την υγιεινή!

Μια ανθυγιεινή συνήθεια
Πιστεύεται συχνά λανθασμένα ότι το μπάνιο, και πιο συγκεκριμένα το ντους, είναι ένα περιβάλλον χωρίς βακτήρια . Υποθέτοντας ότι οι άνθρωποι πλένουν εκεί καθημερινά και ότι οι τοίχοι του ντους καθαρίζονται καθημερινά με νερό, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτός ο χώρος θα μπορούσε να γεμίσει με βακτήρια.

Εάν η οδοντόβουρτσα σας παραμείνει στο ντους, θα μπορούσαν, ωστόσο, να αναπτυχθούν βακτήρια. Αυτό αναφέρθηκε από το Apartment Therapy , το οποίο ειδικεύεται σε συμβουλές σχετικά με τη διακόσμηση και την οργάνωση του σπιτιού:

Το βούρτσισμα και το φτύσιμο σε ένα περιβάλλον όπου καθαρίζουμε το σώμα μας προετοιμάζεται για πιθανούς ιούς, μύκητες και μούχλα, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Μια όχι πολύ οικολογική χειρονομία
Σε αντίθεση με ό, τι νομίζετε, το βούρτσισμα των δοντιών σας στο ντους δεν είναι επίσης φιλικό προς το περιβάλλον. Όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας μπροστά από ένα νεροχύτη, τείνουμε να απενεργοποιούμε τη βρύση ενώ βουρτσίζουμε. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε στο ντους, αφήνετε το νερό να τρέχει για να αποτρέψετε τον εαυτό σας να κρυώσει.

Με άλλα λόγια, αφήστε την οδοντόβουρτσα σας εκεί που θα έπρεπε, δηλαδή, κοντά στο νεροχύτη του μπάνιου σας!

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου