Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Πριν από μερικά χρόνια το κοινό είχε χάσει τον σεβασμό προς εμάς»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ήταν καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού στο Καλύτερα δε γίνεται του Alpha και πήρε θέση σχετικά με όσα έχουμε παρακολουθήσει να συμβαίνουν στο θέατρο στα πλαίσια του #metoo

Μετά από μια σειρά ερωτήσεων, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σχολίασε την γενικότερη εικόνα των ανθρώπων που ασχολούνται με το θέατρο σήμερα σε σύγκριση με τους παλαιότερους.

«Γενικότερα είναι υποτιμημένη η αξιοπρέπεια, η ευαισθησία και η ευγένεια και αυτά είναι τρία προσόντα του ανθρώπου που σιγά σιγά τείνουμε να τα χάσουμε. Και καλό είναι στα σχολεία μας να τα εκπαιδεύουμε ή να μην καυτηριάζονται, σχολιάζονται αρνητικά από κάποιους άλλους». Είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.  Ενώ τόνισε επίσης πως: «Όταν βλέπουμε ευγενικό άνθρωπο πρέπει να τον υποστηρίζουμε και όχι να τον πατάμε κάτω»

«Οι καλοί άνθρωποι περνάνε καλά στον χώρο ιδίως όταν ασχολούνται με τη δουλειά τους. Και όχι με αυτά που γίνονται γύρω από αυτή. Πριν από μερικά χρόνια, πραγματικά τα media έκαναν ένα κακό στη δουλειά μας. Ασχολήθηκαν με τα γύρω, και όχι με την ουσία της δουλειάς μας, με αποτέλεσμα το κοινό να χάσει τον σεβασμό για εμάς.

Ευτυχώς μετά από πολλές προσπάθειες και αγωνίες κατορθώσαμε να τον κερδίσουμε πίσω αυτόν τον σεβασμό. Ό,τι και να συμβαίνει σήμερα στον χώρο, ο σεβασμός δεν έχει χαθεί στη δουλειά μας.

Παλαιότερες νοοτροπίες, που αποκαλούσαν τις γυναίκες μας θεατρικές, αρτίστες, πόρνες με λίγα λόγια, εξαφανίστηκαν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μερικά πράγματα που έχουν γίνει που τα ξέρουμε όλοι. Αλλά δεν αφορούν το 100% του χώρου. Είναι το 3% το υπόλοιπο 97 είμαστε σοβαροί άνθρωποι που κάνουμε τη δουλειά μας». Δήλωσε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

https://www.youtube.com/watch?v=eYcWwvqRtbM

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία