Τζόνι Ντεπ: Κέρδισε τη δίκη με τη Χερντ, παίρνει αποζημίωση 15 εκατ. δολάρια!

Υπέρ του Τζόνι Ντεπ έκρινε το δικαστήριο στη διαμάχη του με την Άμπερ Χερντ και του επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τζόνι Ντεπ είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ  για συκοφαντική δυσφήμιση σε άρθρο της στην εφημερίδα «Washington Post». Σε αυτό τον κατηγορούσε για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση.  Εκείνος ζήτησε αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Χερντ απάντησε με αγωγή εναντίον του για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο επταμελές σώμα των ενόρκων αποφάνθηκε πως η ηθοποιός είναι ένοχη. Καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του πρώην συζύγου της.  Στον Ντεπ επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Χερντ κέρδισε μόνο μία από τις αντεγκλήσεις της εναντίον του Ντεπ. Αφορά σχόλια του δικηγόρου του στην εφημερίδα «Daily Mail». Της επιδικάστηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων.

Οι ένορκοι χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να αποφασίσουν.

Ο Ντεπ που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημοσίευσε την ακόλουθη ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Πριν από έξι χρόνια, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου, οι ζωές των πιο κοντινών μου αλλά και των ανθρώπων που για πολλά, πολλά χρόνια με στήριζαν και με πίστευαν, άλλαξαν για πάντα.

Όλα εν ριπή οφθαλμού. Μέσω των ΜΜΕ μου αποδόθηκαν ψευδείς, πολύ σοβαρές και εγκληματικές κατηγορίες, οι οποίες προκάλεσαν ένα ατελείωτο μπαράζ μίσους, αν και δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες εναντίον μου. Είχαν ήδη ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο δύο φορές μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο και αυτό είχε σεισμικό αντίκτυπο στη ζωή και την καριέρα μου.

Και έξι χρόνια αργότερα, το σώμα των ενόρκων μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Το λέω με ταπεινότητα.

Η απόφασή μου να συνεχίσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα αντιμετώπιζα και το αναπόφευκτο, παγκόσμιο θέαμα στη ζωή μου, πάρθηκε μετά από αρκετή σκέψη.

Από την αρχή, στόχος της αγωγής ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Το να λέω την αλήθεια ήταν κάτι που όφειλα στα παιδιά μου και σε όλους εκείνους που παρέμειναν σταθεροί στην υποστήριξή μου. Αισθάνομαι ήρεμα, γνωρίζοντας ότι τελικά το κατάφερα.

Έχω κατακλυστεί από αγάπη, κολοσσιαία υποστήριξη και καλοσύνη από όλο τον κόσμο. Ελπίζω ότι η προσπάθειά μου να ειπωθεί η αλήθεια θα βοηθήσει και άλλους, άνδρες ή γυναίκες, που έχουν βρεθεί στην κατάστασή μου και ότι όσοι τους υποστηρίζουν δεν τα παρατάνε ποτέ.

Θέλω να αναγνωρίσω το ευγενές έργο της δικαστού, των ενόρκων, του δικαστικού προσωπικού και των αστυνομικών που θυσίασαν τον χρόνο τους για να φτάσουν σε αυτό το σημείο, καθώς και στην επιμελή και ακλόνητη νομική μου ομάδα που έκανε εξαιρετική δουλειά βοηθώντας με να αποκαλύψω την αλήθεια. Τα καλύτερα έρχονται και ένα νέο κεφάλαιο επιτέλους ξεκίνησε.

Veritas numquam perit. Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ».

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία