Τζιν τα αγαπημένα μας ρούχα! Ξέρεις σε τι χρησιμεύουν αυτά τα μικρά κουμπάκια στις τσέπες;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί έχετε μικρά χάλκινα κουμπιά στις τσέπες του τζιν σας; Εδώ είναι ο πραγματικός λόγος …Ελέγξτε οποιοδήποτε ζευγάρι τζιν στην ντουλάπα σας και θα τα βρείτε, αλλά, ιστορικά, αυτά τα μικρά κομμάτια μετάλλου ήταν μακριά από μια δήλωση μόδας. Τα τζιν, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα, εμφανίστηκαν για….. πρώτη φορά γύρω στο 1871. Αρχικά προορίζονταν για τραχιά καουμπόη, αυτά τα παντελόνια βαρέως τύπου έπαιρναν αρκετά χτύπημα από τους ιδιοκτήτες τους, συχνά σχιστώντας στις τσέπες. Ο Jacob Davis, ένας ράφτης του Σαν Φρανσίσκο βρέθηκε συνεχώς να χρειάζεται να επισκευάζει τις σχισμένες τσέπες των πελατών τουτζιν παντελονι.

Το σχέδιο του Davis να επιλύσει το πρόβλημα μια για πάντα ήταν απλό: χρησιμοποιήστε κουμπιά πριτσίνια για να ενισχύσετε τις τσέπες. Η ιδέα απογειώθηκε γρήγορα και τελικά κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας – με τη βοήθεια ενός συγκεκριμένου Levi Strauss – που μας έδωσε τα διαβόητα τζιν που γνωρίζουμε σήμερα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ για περισσότερες λεπτομέρειες …

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου