Τρώγοντας αυτό το φαγητό ενώ η έγκυος θα μπορούσες να δώσεις στο παιδί σου υψηλότερο IQ!

Μια μελέτη επιβεβαίωσε και πάλι τα οφέλη των ξηρών καρπών. Τα παιδιά των μητέρων που τρώνε 30 έως 50 γραμμάρια την εβδομάδα λέγεται ότι έχουν υψηλότερα IQ.Καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους, πεκάν … Τα καρύδια λένε ότι είναι καλά για τη μνήμη του παιδιού σας , το πηλίκο νοημοσύνης και το εύρος προσοχής …..

Όλα καλά (ή σχεδόν)
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Epidemiology, οι επιστήμονες αποκάλυψαν τα αποτελέσματα μιας μελέτης που επικεντρώθηκε σε 2.208 παιδιά. Οι ερευνητές ζήτησαν από τις μέλλουσες μητέρες να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες κατά το πρώτο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν γνωστικές και κινητικές δοκιμές στο παιδί τους ηλικίας ενάμισι, πέντε και οκτώ ετών.

Διαπίστωσαν ότι το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στη μελέτη δεν έτρωγαν ξηρούς καρπούς. Σε αντίθεση με αυτό, μεταξύ εκείνων που κατανάλωναν περισσότερο (κατά μέσο όρο 74 γραμμάρια την εβδομάδα), τα παιδιά είχαν καλύτερα αποτελέσματα στην προσοχή, τη μνήμη και το IQ , σε σύγκριση με τα παιδιά γυναικών που έτρωγαν λιγότερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μη ανακάλυψε μέχρι τώρα
Η μελέτη έλεγξε επίσης την ηλικία των εγκύων, την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση και την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων υποστηρίζει την κατανάλωση ξηρών καρπών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή περιέχουν μια ποικιλία πρωτεϊνών , αλλά δεν λέει τίποτα σχετικά με την επίδρασή τους στη νευροαναπτυξία του παιδιού . Υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β9 σε ξηρούς καρπούς έχουν επίσης παρατηρηθεί αλλού.

Ο ερευνητής στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας στη Βαρκελώνη είπε:

Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει αυτό το αποτέλεσμα και δεν έχουμε ακόμη αρκετές πληροφορίες για να αλλάξουμε τις προτάσεις μας.

Πρέπει να επαναλάβουμε αυτά τα αποτελέσματα σε άλλους πληθυσμούς, αλλά συνιστούμε στις γυναίκες να τρώνε ξηρούς καρπούς τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων αμυγδάλων και φουντουκιών.
Έτσι την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε σε ένα καφέ, αντί να πάρετε ένα σνακ σοκολάτας, γιατί να μην έχετε αμύγδαλο;

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα