Τροχαίες παραβάσεις: Συλλήψεις για αυτοσχέδιες κόντρες και 166 πρόστιμα

Σε 166 ανήλθαν οι παραβάσεις, εκ των οποίων οι 11 σε βαθμό πλημμελήματος, που βεβαιώθηκαν από την Τροχαία Αττικής σε 352 ελέγχους οι οποίοι διενεργήθηκαν κατά τις βραδινές ώρες της περασμένης Πέμπτης (5/5) στη λεωφόρο Σχιστού (Κερατσίνι) και στον Λυκαβηττό.

Στόχος των ελέγχων ήταν η αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων και της διατάραξης της κοινής ησυχίας από υπερβολικούς θορύβους με τη χρήση πρόσθετων ηχητικών συστημάτων με ενισχυτές ήχου και ειδικά ηχεία σε οχήματα.

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Για τις παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα συνελήφθησαν 11 οδηγοί οχημάτων, οι οποίοι και οδηγήθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Οι εν λόγω παραβάσεις αφορούσαν:

– 7 για στέρηση της προβλεπόμενης άδειας ικανότητας οδήγησης

– 2 για διατάραξη κοινής ησυχίας

– 1 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

– 1 για επικίνδυνη οδήγηση

Οι υπόλοιπες 155 παραβάσεις, που τιμωρούνται με διοικητικές κυρώσεις, αφορούσαν:

– 10 για μη εφοδιασμό με αποτελεσματικό σιγαστήρα

– 12 για μη χρήση κράνους

– 3 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

– 5 για δυσδιάκριτες ή καθόλου πινακίδες κυκλοφορίας

– 6 για αδιαφανείς υαλοπίνακες (φιμέ)

– 2 για στέρηση ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου(ΚΤΕΟ)

– 3 για ανασφάλιστο όχημα

– 3 για επικίνδυνους ελιγμούς

– 1 για φθαρμένα ελαστικά

– 110 για λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 23 πινακίδες, 17 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, 11 άδειες ικανότητας οδήγησης και ακινητοποιήθηκαν 11 οχήματα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ σε σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα