Τούρκικες παραβιάσεις: Πέντε ζεύγη τουρκικών F-16 στο πάνω από το Αιγαίο

Τούρκικες παραβιάσεις: Οι τούρκικες παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο δεν έχουν τελειωμό, καθώς σήμερα [10/6] συνολικά 10 αεροσκάφη να βρέθηκε στο FIR Αθηνών στο ανατολικό Αιγαίο

Οι τούρκικες παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο δεν έχουν τελειωμό, καθώς σήμερα [10/6] συνολικά 10 αεροσκάφη να βρέθηκε στο FIR Αθηνών στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά υπήρξε άμεση αναχαίτηση από την ελληνική πολεμικής αεροπορία.

Τα πέντε ζεύγη πέρασαν παράνομα από τη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία, με την προκλητικότητα να είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

Ελληνικά μαχητικά βρέθηκαν μπροστά τους, προχωρώντας στην προβλεπόμενη αναγνώριση και αναχαίτιση, ωστόσο, εκτιμάται ότι τα τουρκικά μαχητικά θα επιστρέψουν εκ νέου. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν υπάρχει αναφορά για υπερπτήση πάνω από ελληνικά νησιά.

Τούρκικη προκλητικότητα: “Να κατέβουν οι ελληνικές σημαίες από τα νησιά”

Οι προκλήσεις κατά της Ελλάδος και η ρητορική για τα ελληνικά νησιά δεν έχουν σταματημό, καθώς εκτός των Τούρκων αξιωματούχων, σειρά πήραν και οι καθηγητές της γείτονας χώρας, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ τα βάζει με τη χώρα μας, καθώς ζητά να κατέβει η ελληνική σημαία από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μιλώντας σε εκπομπή του Ηaber Turk, o Mπαμπούρογλου υποστήριξε προκλητικά πως η Άγκυρα πρέπει να κάνει στα «αμφισβητούμενα» -όπως τα χαρακτήρισε- ελληνικά νησιά, ότι έπραξε και το 1996 στα Ίμια. «Τώρα λοιπόν η Τουρκία θα κατεβάσει την ελληνική σημαία από τις Οινούσσες, την Ψέριμο, όπως και από παρόμοια νησιά, νησάκια και βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στην δυτική Ανατολία και τότε θα κυματίσει η τουρκική σημαία. Τόσο απλό είναι», δήλωσε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν έχει ούτε το μέγεθος ούτε τη δύναμη ούτε την ισχύ να απειλήσει την τουρκική Δημοκρατία. Και αυτό δεν είναι θερμή σύγκρουση, αλλά μιλάμε για διπλωματικό εξαναγκασμό».

Ο απόστρατος ταξίαρχος επανέλαβε το αφήγημα περί «αποστρατικοποιημένων» νησιών που παραβιάζουν τις Διεθνείς Συνθήκες, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί πως εφόσον η Ελλάδα «άλλαξε το καθεστώς τους» αυτά ανήκουν στην Τουρκία, ως διάδοχη χώρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σε ένα ανιστόρητο, εθνικιστικό παραλήρημα ο Μπαμπούρογλου ανέφερε πως το 1947 τα Δωδεκάνησα που είχαν καταλάβει οι Ιταλοί παραδόθηκαν στους Έλληνες. Αυτά τα νησιά έπρεπε να είναι όχι μόνο αφοπλισμένα όπως ανέφερε η συνθήκη της Λωζάνης, αλλά αποστρατικοποιημένα, δηλαδή δεν θα υπάρχουν καν στρατιώτες. Αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο όπου 23 νησιά και σχεδόν σε όλα από αυτά έχει αλλάξει το καθεστώς τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα