ΤΩΡΑ: Μεγάλη ανησυχία στους σεισμολόγους-Άγνωστο το ρήγμα που προκάλεσε τα 5,9 ρίχτερ χτες

Ο σεισμός 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελασσόνα δεν ήταν μετασεισμός αλλά νέος, δήλωσε στο News 24/7 ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Όπως είπε, πρόκειται για διαφορετικό ρήγμα από εκείνο που έδωσε τον σεισμό των 6 Ρίχτερ το μεσημέρι της Τετάρτης στην ίδια περιοχή.

Το νέο ρήγμα που δραστηριοποιήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, δεν γνώριζαν οι σεισμολόγοι μέχρι χθες και όπως είπε ο καθηγητής “τώρα το ιχνηλατούμε σιγά σιγά”.

“Κοιτάμε πώς θα εξελιχθεί συνολικά το φαινόμενο” είπε και τόνισε πως αναμένονται μετασεισμοί της τάξεως των 5,5 – 5,6 Ρίχτερ.

Ο νέος σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης 16 χλμ. Ν/ΝΔ της Ελασσόνας, με εστιακό βάθος 11,3 χλμ.

seismos5

Από τον ισχυρότατο μετασεισμό σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων στα Μετέωρα, χωρίς τραυματισμούς και ζημιές και πτώσεις τοίχων, κυρίως στο χωριό Αμούρι, σε σπίτια που ήδη είχαν υποστεί ζημιές από τον πρώτο σεισμό των 6 ρίχτερ, χωρίς επίσης να αναφερθούν τραυματισμοί ή να κληθεί η Πυροσβεστική να επέμβει για παροχή βοήθειας.

Με δεδομένη την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην περιοχή στις 3 Μαρτίου, η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην εισέρχονται σε κτίρια τα οποία έχουν υποστεί ζημιές για την αποφυγή τραυματισμών και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

seismos2

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.