Το Πρωινό: Ποια η νέα κοτσάνα του Λιάγκα στον αέρα της εκπομπής-Μήπως να αναθεωρήσει λίγο ο ΑΝΤ1;

Δυσκολία στο να βρουν νέα lifestyle θέματα φαίνεται να έχουν στο Πρωινό του ΑΝΤ1, γι΄αυτό και είπαν να θυμηθούν κάποια παλιότερα. Όπως για παράδειγμα, τις δηλώσεις που είχε κάνει η Έμιλι Ραταϊκόφσκι τον περασμένο Οκτώβριο, για την ταυτότητα φύλου του μωρού που περίμενε. Το μοντέλο σε συνέντευξή του στη Vogue, είχε δηλώσει…. «Όταν ο σύζυγός μου και εγώ λέμε στους φίλους μας ότι είμαι έγκυος, η πρώτη ερώτησή τους μετά τα συγχαρητήρια είναι σχεδόν πάντα: “Ξέρετε το φύλο του μωρού;” Και θέλουμε να απαντήσουμε ότι δεν θα ξέρουμε το φύλο μέχρι το παιδί μας να γίνει 18 και θα μας ενημερώσει τότε».

Οι δηλώσεις αυτές, που λέτε, στάθηκαν η αφορμή να ξεκινήσει μια άκρως κακοποιητική συζήτηση γύρω από το ζήτημα της ταυτότητας φύλου, με πρωτοστάτη τον παρουσιαστή Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθυνθεί στο κοινό μεταφέροντας το μήνυμα ότι απόψεις, όπως αυτή της Ραταϊκόφσκι, αποτελούν στην ουσία βλακείες και ότι το φύλο είναι αδιαπραγμάτευτο.

Σα να μην έφτανε όλο αυτό, είχαμε και το υπόλοιπο πάνελ να μην μπορεί να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα σε ταυτότητα φύλου και σεξουαλική ταυτότητα, αναπαράγοντας τα γνωστά κλισέ “το παιδί μπορεί να γίνει γκέι”, “μπορεί να επιλέξει να γίνει γκέι”, “αυτό είναι non-binary” κλπ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε βέβαια από τον δημοσιογράφο της εκπομπής, ο οποίος ανέφερε τις δηλώσεις ενός ψυχολόγου (δεν τον κατονόμασε), σύμφωνα με τις οποίες, οι γονείς που σέβονται τον αυτοπροσδιορισμό των παιδιών σε σχέση με την ταυτότητα φύλου τους και δεν τα ωθούν σε έμφυλα στερεότυπα καταλήγουν να “μπερδεύουν” τα παιδιά και να τους κάνουν κακό.

Θα μου πείτε τώρα τι περίμενες; Ίσως και μετά τις τόσες συζητήσεις γύρω από το ζήτημα των κακοποιήσεων και των βιασμών και των έμφυλων διακρίσεων, περίμενα λίγη περισσότερη ευαισθησία (όχι από τον Λιάγκα) ή τουλάχιστον περισσότερη ενημέρωση (όχι από τον Λιάγκα).

 

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα