Το “ευχαριστώ” του Σαϊντού Καμαρά που έμεινε τελικά στην Ελλάδα – “Τη νιώθω δεύτερη πατρίδα μου”

«Κανένας δεν λέει ένα πρωί: Θέλω να φύγω μακριά από τη χώρα μου, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος» λέει  ο 19χρονος μαθητής που έφυγε από τη Γουινέα και ήρθε στην Ελλάδα, για να την αγαπήσει σαν δεύτερη πατρίδα του.

Όταν υπήρξε κίνδυνος απέλασης, οι συμμαθητές του κινητοποιήθηκαν και ο Σαϊντού βρέθηκε μέχρι στο γραφείο του πρωθυπουργού, πριν καταφέρει τελικά να πάρει άσυλο.

«Ο Σαϊντού μένει τώρα εδώ. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη και την αλληλεγγύη σας» είπε ο μαθητής, η πρώτη αίτηση του οποίου για άσυλο είχε απορριφθεί. Όμως η ιστορία του, προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα μείνω στην Ελλάδα, που νιώθω δεύτερη πατρίδα μου. Θέλω να σπουδάσω και να ζήσω μία κανονική ζωή» λέει τώρα χαρούμενος ο Σαϊντού, ο οποίος συμμετείχε στη φετινή μαθητική παρέλαση με το σχολείο του, προκαλώντας συγκίνηση.

Δείτε το βίντεο του Alpha:

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου