Θύμα απάτης 55χρονη στο Ηράκλειο: Έδωσε 150.000 ευρώ για να «επενδύσει» σε ταινία με τον Κιάνου Ριβς

«Μάστιγα» έχουν γίνει οι απάτες με την επίκληση ακόμη και χολιγουντιανών σταρ. Θύμα έπεσε και μια 55χρονη από το Ηράκλειο, στην Κρήτη. Της απέσπασαν περίπου 150.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της, λέγοντάς της ότι θα επενδύσει σε ταινία με πρωταγωνιστή τον Κιάνου Ριβς.

Οι δράστες την προσέγγισαν σύμφωνα με την ιστοσελίδα, creta24.gr, μέσω Instagram και κατάφεραν να την πείσουν.

Συγκεκριμένα εμφανίστηκε ένα άτομο που της είπε ότι ο γνωστός ηθοποιός θα κάνει ταινία και θέλει να κάνει επένδυση εκατομμυρίων. Ότι η ταινία είναι στα σκαριά, αλλά πρέπει φορολογικά να δώσει κάποια χρήματα ο ηθοποιός.

Η γυναίκα από το Ηράκλειο πείστηκε για τη «μεγάλη επένδυση». Της δόθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί και άρχισε να βάζει χρήματα σε ξένες τράπεζες.

Αρχικά έβαλε 50 χιλιάδες ευρώ, ακολούθησαν κι άλλες καταθέσεις αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Το συνολικό ποσό που έβαλε ήταν 150 χιλιάδες ευρώ.

Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι στην απάτη εμπλέκονται και Έλληνες και αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία. Η καταγγελία είχε γίνει το 2021.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου