Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη το πρώην νοσοκομείο Λοιμωδών

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής το κτίριο του πρώην Νοσοκομείου “Λοιμωδών”. Το κτίριο κατέλαβαν μέλη της οργάνωσης “Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης”.

Η κατάληψη του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη λειτουργία του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων. Το νοσοκομείο σταμάτησε να λειτουργεί το 2013. Τα άτομα που συμμετέχουν στη δράση ζητούν την επαναλειτουργία του με σκοπό να αποφορτιστούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης.

Στην κατάληψη του χώρου συμμετέχουν εκτός από μέλη της οργάνωσης “Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης”, άτομα από αριστερές συλλογικότητες και αντιεξουσιαστές. Σκοπεύουν να συνεχίσουν την κατάληψη του χώρου μέχρι την Πέμπτη 7 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα υγείας.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου