Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η διαδικασία παροχής προσωρινής προστασίας σε πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ξεκίνησε, σήμερα, η διαδικασία παροχής προσωρινής προστασίας σε πρόσφυγες από την Ουκρανία, στα περιφερειακά γραφεία Ασύλου Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης και Πάτρας.

Οι ωφελούμενοι κλείνουν ηλεκτρονικά ραντεβού με την Υπηρεσία Ασύλου μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και προσέρχονται στα γραφεία με προγραμματισμένη ροή.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία τελείται αποκλειστικά από εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου σε διευρυμένο ωράριο και με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο.

Με την ολοκλήρωση της καταγραφής, οι πρόσφυγες λαμβάνουν κάρτα, όπου αναγράφονται άδεια προσωρινής διαμονής με ημερομηνία λήξης στις 4 Μαρτίου 2023, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη διαδικασία ενημερώθηκαν σήμερα ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ και ο επίτιμος πρόξενος, Δημήτρης Δημητριάδης, κατά την επίσκεψή τους στο περιφερειακό γραφείο Ασύλου στη Θεσσαλονίκη. Την ενημέρωση έκαναν ο διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Μάριος Καλέας, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιφερειακών Υπηρεσιών, Μαρία Μουρμούρη και η προϊσταμένη του περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αυλωνίτη.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου