Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν το τείχος του Βυζαντινού Ναού Αγίου Παντελεήμονα (φωτο)

Συνθήματα έγραψαν άγνωστοι στο τείχος του Βυζαντινού Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης ανέλαβε την πρωτοβουλία και τη δαπάνη για τον καθαρισμό του.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής από την Finalit Hellas, υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες:

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

“Το Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης ανέλαβε την πρωτοβουλία και την δαπάνη για τον καθαρισμό του τείχους του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι από την Finalit Hellas, υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Αν θα θέλατε να γίνετε μέλος του σωματείου, ώστε να ενισχύσετε την δράση του και να συμμετέχετε πιό ενεργά, μπορείτε να το κάνετε δίνοντας το τυπικό ποσό των €5 για την εγγραφή (εφάπαξ) και €5 για ετήσια συνδρομή για το 2022.

Πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής, όπως και πληρωμή συνδρομών ήδη εγγεγραμμένων μελών,με την αποστολή μηνύματος στα προσωπικά inbox του Άκη Λαζάρου Akis Lazarou και της Σύνθιας Μορτζικιάν Cynthia Mortzikian ή mail στο [email protected]

Υπενθυμίζουμε την δράση την Κυριακή 08/05/2022 #CleanThessCity και παρακαλούμε για όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχής

Την Κυριακή 8/5/2022 στις 11π.μ., μέλη των Los Lampicos , Save Your Hood Thessaloniki και του Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης θα κάνουν την δεύτερη ομαδική προσπάθεια, να καθαρίσουν πινακίδες, στύλους, κι άλλα είδη αστικού εξοπλισμού, στα οποία μπορεί να γίνει επέμβαση, από μουντζουρες και διαφημιστικά ή ενημερωτικά φυλλάδια.

Έχουμε προμηθευτεί ειδικό υγρό κι ο,τι άλλο είναι απαραίτητο και δίνουμε ραντεβού στην είσοδο του Ναού της Νέας Παναγίας για να ξεκινήσουμε.

Όποιες κι όποιοι θέλουν να συμμετάσχουν είναι ευπρόσδεκτοι”.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου