Θεσσαλονίκη: Με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας η Δελφών μετά από 13 χρόνια (φωτο & video)

Στην κυκλοφορία δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής τμήμα της οδού Δελφών, που παρέμενε κλειστό από το 2009 λόγω των έργων του μετρό στον σταθμό Ανάληψη, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, απελευθερώθηκε ο χώρος που καταλάμβανε το εργοτάξιο του μετρό στον σταθμό Ανάληψη και η οδός Δελφών επανήλθε στη μορφή που είχε πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Μετρό, με μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, από την συμβολή των οδών Μπότσαρη- Δελφών έως την συμβολή των οδών Π. Συνδίκα – Δελφών.

Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση και η οριστική αποκατάσταση των πεζοδρομίων γύρω από τις δυο εισόδους του σταθμού, τα οποία θα αποδοθούν στην πόλη και τους κατοίκους.

«Είναι μια πολύ σημαντική ανακούφιση για την περιοχή που από το 2009 ταλαιπωρείται από τα εργοτάξια. Δεν ήταν εύκολο έργο ο σταθμός της Ανάληψης», ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «πολύ επιτυχημένο έργο» σημειώνοντας ότι στην περιοχή απομένουν λίγες καταλήψεις, «κυρίως αυτή που αφορά στην κατασκευή ενός στεγάστρου στην είσοδο του σταθμού. Απομένουν, επίσης, αναπλάσεις στην περιοχή, όπως η ανάπλαση της οδού Δροσίνη, η οποία θα φτάσει, ουσιαστικά, μέχρι το παρκακι της Αλεξάνδρου Σταύρου».

Αρχές καλοκαιριού στην κυκλοφορία το υπόλοιπο τμήμα της Δελφών στην Φλέμινγκ

Αρχές καλοκαιριού θα δοθεί στην κυκλοφορία και το υπολειπόμενο τμήμα της Δελφών, στην περιοχή Φλέμινγκ, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Ερωτηθείς για τις λαμαρίνες ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι οι καταλήψεις οι οποίες απομένουν και ενοχλούν την πόλη είναι στη Φλέμινγκ και στην Βενιζέλου. Στην Βενιζέλου οι υπαίθριοι χώροι θα αποδοθούν του χρόνου.

Σχετικά με τον σταθμό Βενιζέλου ο ίδιος τόνισε ότι «προχωράμε πάρα πολύ γρήγορα. Μέσα στο επόμενο προσεχές διάστημα ξεκινούν οι βαριές κατασκευαστικές εργασίες του σταθμού αυτές οι οποίες μπορούν να ακολουθήσουν τις αρχαιολογικές εργασίες».

«Το αμέσως προσεχές διάστημα θα δείτε να μπαίνουν σε τροχιά οι μεγάλες παρεμβάσεις που αφορούν το αρχαιολογικό έργο που έχει γίνει ήδη στην πόλη και είναι η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στην πλατεία Μακεδονομάχων, εκεί θα υπάρχει ένας υπαίθριος αρχαιολογικός χώρος. Ένα μεγάλο στοίχημα είναι η απόδοση του υπόγειου χώρου του τετραώροφου κτιρίου που βρίσκεται μπροστά στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, όπου η αρχαιολογική υπηρεσία θα εκθέσει αρχαιότητες», πρόσθεσε τέλος ο κ. Ταχιάος.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου