Θεσσαλονίκη: “Καταιγίδα” προβλημάτων – Πάνω από 220 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Μέσα σε δύο ώρες, από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία δέχθηκε πάνω από 220 κλήσεις

Η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε ξαφνικά τη Θεσσαλονίκη έθεσε επί ποδός Πυροσβεστική, Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα έντονα φαινόμενα άρχισαν σταδιακά να υποχωρούν, άφησαν ωστόσο αρκετά προβλήματα. Τουλάχιστον διακόσιες είκοσι (220) κλήσεις δέχτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία από τις 4 έως και τις 6 το απόγευμα, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία κυρίως από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους, οι οποίοι είχαν μετατραπεί από την καταρρακτώδη βροχή σε ποτάμια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ύψος της οδού Μακρυγιάννη στην περιφερειακή οδό και στο ρεύμα προς δυτικά το σημείο είναι κλειστό και γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας, όπως και κάτω από τη γέφυρα της οδού Αγίων Πάντων όπου και εκεί συσσωρεύτηκαν νερά.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης επτά μηχανήματα , αντλητικά και χωματουργικά «επιχειρούν σε σημεία που ζητήθηκαν όπως στην περιοχή Καβαλάρι του δήμου Λαγκαδά και σε περιοχές των δήμων Αμπελοκήπων- Μενεμένης, και Παύλου Μελά, επίσης στη γέφυρα Αγίων Πάντων ζητήθηκε μηχάνημα το οποίο θα βοηθήσει στην άντληση υδάτων».

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα