Θεσσαλονίκη: Καταδίκη παιδοχειρουργού για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια

Θεσσαλονίκη: Παιδοχειρουργός καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε βρέφος, ύστερα από επέμβαση, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Παιδοχειρουργός καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε βρέφος, ύστερα από επέμβαση, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 15 μηνών αγοράκι είχε υποβληθεί το 2017 σε επέμβαση διαχωρισμού δακτύλων, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα εκ γενετής. Μετά το χειρουργείο όμως παρουσιάστηκαν επιπλοκές, με συνέπεια να ακολουθήσει ο ακρωτηριασμός των δύο δακτύλων.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, ύστερα από προσφυγή της οικογένειας του αγοριού, η οποία έκανε λόγο για «άδικο ακρωτηριασμό», τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «καταδίκασε το παιδί να μην μπορεί να επιτελέσει πολλές λειτουργίες στην καθημερινή του ζωή». Στην απολογία του, ο χειρουργός αρνήθηκε την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως οι επιπλοκές που σημειώθηκαν δεν μπορούσαν να αποφευχθούν.

Κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, με αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ κατά της καταδικαστικής απόφασης άσκησε έφεση.

Στις ΗΠΑ η έκδοση του 46χρονου για συμμετοχή σε κύκλωμα ηρωίνης

Στις ΗΠΑ εκδίδεται, με γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, 46χρονος από το Μπαχρέιν, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος, κατηγορούμενος για εμπλοκή σε κύκλωμα εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης.

Οι αμερικανικές Αρχές φαίνεται πως είχαν πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα σχεδίαζε να εισάγει στις ΗΠΑ μεγάλο φορτίο ηρωίνης, με αφετηρία τη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη. Στις δύο αυτές χώρες είχαν κατασχεθεί προηγουμένως συνολικά 10 κιλά της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας, τα οποία και συνδέθηκαν με τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση.

Κατά πληροφορίες, η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών παρακολουθούσε τη φερόμενη δράση του 46χρονου, ενώ πράκτορες της Υπηρεσίας εμφανίστηκαν ως υποτιθέμενα μέλη του κυκλώματος και συναντήθηκαν δύο φορές μαζί του, αρχικά τον περασμένο Οκτώβριο στην Αθήνα και πέντε μήνες αργότερα στη Θεσσαλονίκη.

Στη δεύτερη συνάντηση συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος και έκτοτε κρατείται. Ο ίδιος αρνήθηκε τα όσα τού αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι εμφανίστηκε στις συναντήσεις ως διερμηνέας. Δήλωσε δε, ότι εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρεία στην πατρίδα του, ενώ διά του συνηγόρου του υποστήριξε ότι τα αμερικανικά διωκτικά έγγραφα είναι ελλιπή. Ο 46χρονος κρατούμενος θα προσφύγει κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του Δημήτρης Στρεβίνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα