Θεσσαλονίκη: Η αντιδήμαρχος Βόλβης πάσχει από σύνδρομο Asperger και μοιράζεται την ιστορία της

Την δική της ιστορία μοιράζεται η Στέλλα Σαλέπη που πάσχει από μια διαταραχή φάσματος του αυτισμού.

Η 27χρονη Στέλλα Σαλέπη, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, περιέγραψε πώς κατάφερε να γίνει πολιτικός επιστήμονας και αντιδήμαρχος Βόλβης, παρά το γεγονός ότι πάσχει από το σύνδρομο Asperger που διαγνώστηκε πρόσφατα.

Η Στέλλα Σαλέπη μίλησε για το σύνδρομο Asperger και για την άγνοια που είχε έως και πέρσι που το ανακάλυψε.

«Νομίζουν ότι είμαι αγενής»

«Δεν θύμωσα με τους γονείς μου που δεν αντιλήφθηκαν το πρόβλημά μου, γιατί δεν είναι οι μόνοι που έχουν άγνοια. Όταν δεν γνωρίζω κάποιον, δεν μπορώ να τον κοιτάξω στα μάτια. Επίσης δεν μπορώ να συναναστρέφομαι με πολλούς ανθρώπους» είπε.

«Άνθρωποι σαν εμένα επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Το δικό μου είναι η ενασχόληση με τα κοινά. Θέλω να κάνω κάτι που να έχει αντίκτυπο στην κοινωνία. Η ψυχοθεραπεία με έχει βοηθήσει πολύ» συμπλήρωσε.

«Δυσκολεύομαι πολύ να αντιληφθώ τα συναισθήματα και τις εκφράσεις των άλλων ανθρώπων. Νομίζουν ότι είμαι αγενής» επεσήμανε για το γεγονός ότι συχνά την παρεξηγούν.

Η Στέλλα Σαλέπη θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα για το σύνδρομο Asperger λέγοντας: «Το σύνδρομο Asperger δεν έχει μόνο μειονεκτήματα. Πρέπει να εξαλειφθεί το στίγμα».

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου