Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση απόπειρας παράνομης υιοθεσίας νεογνού

Συγκεκριμένα, οι βιολογικοί γονείς (βουλγαρικής καταγωγής και ηλικίας 37 και 38 ετών), όπως αναφέρουν πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι ήρθαν στην Ελλάδα να δουλέψουν και πως δεν είχαν καμία πρόθεση να δώσουν το παιδί τους για υιοθεσία, ούτε προηγήθηκε κάποια συναλλαγή.

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απόπειρας παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου που αποκαλύφθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν δικηγόρο, τους βιολογικούς γονείς του νεογνού και το ανδρόγυνο των φερόμενων ως υποψήφιων γονιών. Στον πρώτο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που διώκονται για πλημμεληματικές πράξεις. Παράλληλα, να σημειωθεί, ότι όλοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες με τον καθένα να παρουσιάζει και διαφορετική εκδοχή των γεγονότων.

Συγκεκριμένα, οι βιολογικοί γονείς (βουλγαρικής καταγωγής και ηλικίας 37 και 38 ετών), όπως αναφέρουν πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι ήρθαν στην Ελλάδα να δουλέψουν και πως δεν είχαν καμία πρόθεση να δώσουν το παιδί τους για υιοθεσία, ούτε προηγήθηκε κάποια συναλλαγή.

Από την άλλη πλευρά, ο 62χρονος δικηγόρος, φέρεται να απολογήθηκε ότι επιχείρησε να βοηθήσει τους Βούλγαρους γονείς να γεννήσουν στην Ελλάδα και ότι παρέστη στη διαδικασία μετάφρασης εγγράφων. Όσον αφορά στους υποψήφιους γονείς (Έλληνες, 49 και 47 ετών) φαίνεται να είπαν πως θεωρούσαν ότι επρόκειτο για νόμιμη υιοθεσία κι όχι “αγορά”, και ότι κατέλαβαν κάποια χρήματα για τη διαδικασία του τοκετού και άλλα διαδικαστικά θέματα. Να σημειωθεί, ότι στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένας 58χρονος Βούλγαρος που αναζητείται και είναι γνωστός στις Αρχές για παλιότερη εμπλοκή του σε παρόμοιες υποθέσεις.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Κυριακή (12/6), όταν  η 38χρονη κατηγορούμενη γέννησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ένα αγοράκι. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η ίδια είχε έρθει για το σκοπό αυτό από την πατρίδα της, συνοδεία του 37χρονου συζύγου της, γεγονός που κίνησε τις υποψίες στο προσωπικό του Νοσοκομείου, το οποίο ενημέρωσε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία,  με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης παράδοσης παιδιού σε υιοθεσία προέβησαν στη σύλληψη τεσσάρων εμπλεκομένων και στην ταυτοποίηση δύο ακόμη ατόμων, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το νεογνό επρόκειτο να παραδοθεί σε άτεκνο ζευγάρι, που είχε απευθυνθεί προηγουμένως στον δικηγόρο προκειμένου εκείνος να μεσολαβήσει για να υιοθετήσουν παιδί χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Τα χρήματα, που – κατά τη δικογραφία – είχαν συμφωνήσει να δώσουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης και υιοθεσίας του βρέφους κυμαίνονταν από 17.000 έως 19.000 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι υποψήφιοι γονείς πλήρωσαν 1.435 ευρώ για έξοδα τοκετού – νοσηλείας, όπως επίσης για έξοδα των μεσολαβητών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα