Θεσσαλονίκη: Δείτε σε ποια περιοχή εμφανίστηκε η αράχνη – πασχαλίτσα [pics]

Η συγκεκριμένη αράχνη ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος την δεκαετία του ’90, όταν και είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2011 αφέθηκε ξανά ελεύθερη στη φύση.

Στην Επανομή  Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε η αράχνη-πασχαλίτσα, ένα είδος εντόμου που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολιτών το τελευταίο διάστημα.

Η αράχνη-πασχαλίτσα, η οποία έχει εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στο Ναύπλιο, τα Φάρσαλα ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι δηλητηριώδης και έχει χαρακτηριστεί ως είδος προς εξαφάνιση σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Αν και μικρή σε μέγεθος, η αράχνη-πασχαλίτσα μπορεί να καταβροχθήσει έντομα δύο φορές στο μέγεθός της, όπως τα σκαθάρια.

Τις φωτογραφίες παραχώρησε στη Voria.gr ο οκτάχρονος Βασίλης από τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον μπαμπά του, Ευάγγελο. Όπως αναφέρει ο κ. Ευάγγελος, ο γιος του είχε διαβάσει τον χειμώνα για την αράχνη-πασχαλίτσα και πριν λίγες μέρες την εντόπισε γεμάτος ενθουσιασμό στο σπίτι της γιαγιάς του στην Επανομή.

Η συγκεκριμένη αράχνη ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος την δεκαετία του ’90, όταν και είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2011 αφέθηκε ξανά ελεύθερη στη φύση. Η αράχνη-πασχαλίτσα είναι επίσης προστατευόμενο είδος στο Βέλγιο, καθώς είχε εξαφανιστεί το 1896 και ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2009.

Το 2016 υπάρχουν οι πρώτες αναφορές στην Ελλάδα για την Eresus Cinnaberinus, που πλέον επισήμως κατοικεί και στη Λαμία.

Με πληροφορίες από voria.gr

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα