Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία να εγκαταλείψει απειλητικές πράξεις – Είμαστε σε ετοιμότητα στον Έβρο

Οι Έλληνες, όταν πρόκειται για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας είμαστε απολύτως ενωμένοι και ισχυροί, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

“Δεν πρέπει κανένας Έλληνας να αμφιβάλει για την απόλυτη ετοιμότητά μας και την αποφασιστικότητα μας στον Έβρο” τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Στον Έβρο, η ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τον στρατό μας και με τους πολίτες, τους Εβρίτες, τους ακρίτες των συνόρων μας αποτελούν μια πανίσχυρη ασπίδα. Ασπίδα προστασίας των συνόρων μας και για αυτό δεν πρέπει να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία» σημείωσε ο Υπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ-1 και πρόσθεσε :« Η γειτονική μας χώρα, καλό είναι να εγκαταλείψει τέτοιου είδους απειλητικές πράξεις και προκλήσεις στις οποίες επιδίδεται το τελευταίο καιρό, γιατί δεν έχουν το παραμικρό νόημα. Οι Έλληνες, όταν πρόκειται για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας είμαστε απολύτως ενωμένοι και ισχυροί».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι από τις αρχές του χρόνου έχει αποτραπεί η είσοδος στην χώρας μας 40.000 παράνομων μεταναστών και έχουν συλληφθεί 150 διακινητές.

Για τη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ: Αν κάποιος σκέφτεται να δώσει πολιτική κάλυψη στους μπαχαλάκηδες ας το σταματήσει

«Δίνουμε μία μάχη ανάμεσα στη λογική, το αυτονόητο από τη μία πλευρά και στον παραλογισμό  από την άλλη. Ανάμεσα στην ελευθερία που οφείλουμε να είναι η πρώτιστη αξία στη ζωή μας και στη βία από την άλλη πλευρά» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε: «Τι πιο λογικό για ένα Πανεπιστήμιο να υπάρχει η βιβλιοθήκη. Τι συζητάμε τώρα, τον 21 αιώνα, σε μία χώρα που είναι Ευρωπαϊκή, πολιτισμένη και δημοκρατική. Είναι λοιπόν η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας υπέρ της ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Η Ελληνική Αστυνομία προασπίζεται τη βιβλιοθήκη και το αυτονόητο αυτό δικαίωμα φοιτητών καθηγητών, απέναντι σε μία περιθωριακή ομάδα που προκαλεί επεισόδια. Ήδη ξεκινάει η εξεταστική περίοδος και νομίζω όλα τα παιδιά, οι φοιτητές, οι φοιτήτριες και οι οικογένειές τους απαιτούν την ηρεμία και την ησυχία. Επομένως αν κάποιος σκέφτεται να δώσει πολιτική κάλυψη στους μπαχαλάκηδες ας το σταματήσει».

Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς

Για το θέμα της ασφάλεια στους τουριστικούς προορισμούς επισήμανε: «Είναι απόλυτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, τόσο των κατοίκων των περιοχών αυτών, όσο και των επισκεπτών, των τουριστών. Κανείς δεν πάει κάπου αν αισθάνεται ανασφαλής. Η ασφάλεια είναι ένα ισχυρό brand για την Ελλάδα και αυτή την τουριστική περίοδο έχουμε στείλει ήδη 1.380 αστυνομικούς μας σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς και στις εισόδους της Ελλάδας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα