Θεοδωρικάκος: Εντολή για αυστηρή εφαρμογή του νόμου ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο νόμος θα τηρηθεί πλήρως υπό αυστηρά μέτρα, ώστε όσοι βρεθούν στο γήπεδο να απολαύσουν ένα ωραίο αθλητικό θέαμα

Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το ερχόμενο Σάββατο.

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχει δώσει εντολή ώστε να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος  κατά τη διεξαγωγή του τελικού στο ΟΑΚΑ.

«Έχω ζητήσει από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας την αυστηρή εφαρμογή του νόμου. Πρώτον, τα εισιτήρια τα οποία έχουν διατεθεί στις δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στον τελικό, θα διακινηθούν με πλήρη γνώση ταυτότητας των ανθρώπων, οι οποίοι θα πάρουν τα εισιτήρια και θα μπουν στα γήπεδα, συνεπώς ένας έλεγχος στον οποίο θα υποβάλλονται οι θεατές θα είναι ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας, εισιτήριο και δελτίο αστυνομικής ταυτότητας υποχρεωτικά», εξήγησε ο υπουργός.

«Δεύτερον, θα τηρηθεί πλήρως ο νόμος για τη χρήση των καμερών μέσα στο γήπεδο. Υπάρχει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ένας αριθμός περί τις 40 κάμερες, τις οποίες θα διαχειριστούν αστυνομικοί σε συνεργασία με τους σεκιούριτι του σταδίου και το κέντρο επιχειρήσεων και φυσικά θα υπάρξουν αυστηρότατοι έλεγχοι περιμετρικά και κινητοποίηση ικανής δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε «από τις δύο ομάδες και από τους χιλιάδες φιλάθλους είναι να είναι υποδειγματικοί και αυτή τη δύσκολη χρονιά που περάσαμε με τη δολοφονία ενός 19χρονου παλικαριού του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη να δώσουν ένα θετικό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία. Ότι οι φίλαθλοι είναι εδώ, σέβονται τους νόμους, απολαμβάνουν το παιχνίδι, θα απολαύσουν τον τελικό ύστερα από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα βρεθούν μαζί οι φίλαθλοι διαφορετικών ομάδων. Είναι αντίπαλοι στο γήπεδο δεν είναι εχθροί στις εξέδρες. Είναι όλοι μαζί εκεί για να απολαύσουν ένα ωραίο αθλητικό θέαμα».

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα