Θεμιστοκλέους: “Χωρίς πιστοποιητικά το καλοκαίρι – Τότε ανοίγουν οι πλατφόρμες για 4η δόση” [vid]

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό για τους άνω των 70 θα γίνει αύριο [13/4], όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μίλησε στους “Αταίριαστους” και τόνισε πως όσοι είναι άνω των 60, θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους από την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Όπως επισήμανε, η δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού δεν είναι υποχρεωτική και ούτε συνδέεται με τα πιστοποιητικά, αλλά αποτελεί απλώς μια σύσταση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε χαρακτηριστικά ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, καθώς δεν είναι επαρκή τα επιστημονικά δεδομένα, ωστόσο είπε ότι εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τρίτη δόση στα παιδιά.

Σε ό,τι αφορά στη χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι πολύ σύντομα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» μέχρι τον Σεπτέμβριο, κατεύθυνση του οποίου είναι η επιστροφή στην κανονικότητα.

“Σε κάθε περίπτωση η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους” υπογραμμίζοντας ότι “πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά”.

Σχετικά με το Πάσχα, σημείωσε ότι δε θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές στα μέτρα από αυτό που ζούμε τώρα, καθώς ήδη δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί, ενω για το αν οι πιστοί θα μπορούν να πάνε κανονικά στις εκκλησίες, ο γενικός γραμματέας αποκρίθηκε θετικά.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα