Θεαματική αναβάθμιση του Ελληνικού Στρατού

Στα χνάρια της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού της πατρίδας μας κινείται και ο Στρατός της χώρας μας

Στα χνάρια της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού της πατρίδας μας κινείται και ο Στρατός της Χώρας μας, ο οποίος βλέπει τις δυνάμεις του να αναβαθμίζονται θεαματικά μετά από αθόρυβους χειρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών περί αναβάθμισης του πυραυλικού συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης MLRS από την Lockheed Martin, η Χώρα μας αποκτά μια εμβέλεια στόχου, που υπερβαίνει τα 160 χιλιόμετρα, χάρη στους 152 αμερικανικούς ATACMS Block 1, που κατασκευάζονται από την Lockheed Martin.

Επιπροσθέτως, με την πρόσφατη αμυντική συμφωνία που υπεγράφη από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η πατρίδα μας έχει στη διάθεσή της τριάντα ρουκετοβόλα MLRS  με δυνατότητα βολής βλημάτων ATACMS, το βεληνεκές των οποίων φθάνει πλέον στα 480 χιλιόμετρα.

Με αυτόν τον τρόπο, τα εν λόγω ρουκετοβόλα μετατρέπονται και αναβαθμίζονται σε αυτό ακριβώς που φοβόταν η Άγκυρα, δηλαδή σε deep strike όπλα, ικανά να «χτυπήσουν», αν βεβαίως παραστεί ανάγκη, μέχρι ανατολικά της τουρκικής πρωτεύουσας.

pagenews.gr

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα