Θάσος: Μηνύματα ενότητας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον μητροπολίτη Κιέβου

Θάσος: Με πανηγυρική Δοξολογία ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου υποδέχθηκε η Θάσος τον Οικουμενικό πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο

Με πανηγυρική Δοξολογία που τελέστηκε στον περικαλλή και ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην κοινότητα Παναγίας, χτισμένο το 1831, υποδέχθηκε το νησί της Θάσου τον Οικουμενικό πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο.

Οι τρεις ιεράρχες, επισκέπτονται το νησί μετά από πρόσκληση του οικείου μητροπολίτη, Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου (ΦΝΘ) κ. Στεφάνου αλλά και του δημάρχου του νησιού, προκειμένου να λαμπρύνουν με την παρουσία τους τον πρώτο εορτασμό της «Σύναξης των εν Θάσω Αγίων» και να υποδεχθούν την ιερά εικόνα τους που αγιογραφήθηκε για το σκοπό αυτό.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας και οι δυο Μακαριότατοι αφίχθηκαν το μεσημέρι στην πρωτεύουσα του νησιού, το Λιμένα και έγιναν δεκτοί με τιμές από τις τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μήνυμα ενότητας από τον Οικουμενικό πατριάρχη

Ο Οικουμενικός πατριάρχης, μετά το τέλος της Δοξολογίας και αντιφωνώντας στους θερμούς λόγους καλωσορίσματος τόσο του μητροπολίτη ΦΝΘ όσο και του δημάρχου του νησιού Λευτέρη Κυριακίδη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η κοινή ιεραποδημία και των τριών ιεραρχών στέλνει προς όλους με τον πιο χαρακτηριστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο το μήνυμα της ενότητας και της συμπόρευσης μέσα στην εκκλησία.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη συμβολή των αγίων στη ζωή της ορθόδοξης εκκλησίας και των πιστών, σημειώνοντας ότι στα σαράντα χρόνια της πατριαρχίας του ανακηρύχθηκαν πολλοί άγιοι και όσιοι πληροφορώντας όλους ότι το Πνεύμα είναι διαρκώς παρόν και «αγιάζει τα μέλη της εκκλησίας και τον κόσμο όλον».

Επίσης, ο Παναγιότατος αναφέρθηκε στην συμβολή του Απόστολου των Εθνών Παύλου στη διάδοση του Ευαγγελίου στον κόσμο ξεκινώντας από την πόλη των Φιλίππων μαζί με τους συνεργάτες του Λουκά, Τιμόθεο και Σίλα. Συνεχάρη και επαίνεσε τον μητροπολίτη Φιλίππων για την πρωτοβουλία του να καλέσει τον ίδιο και τους δυο Μακαριότατους προκειμένου να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των έξι τοπικών αξίων του νησιού.

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος: Καλωσορίζουμε τον πατριάρχη του γένους

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη δική του αντιφώνηση αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο του Οικουμενικού πατριάρχη αλλά και στην παρουσία του μητροπολίτη Κιέβου σημειώνοντας στη συνέχεια με νόημα «ποιος δε θα ζήλευε ανά τον κόσμο μια τέτοια σύναξη όπου προΐσταται ο πατριάρχης του γένους, οι άρχοντες και ο πιστός λαός του Θεού».

Ο αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ακόμα ότι οι εποχές που διανύει η πατρίδα μας και οι Έλληνες είναι δύσκολες και για το λόγο αυτό περισσότερο από ποτέ χρειάζεται το φρόνημα «και το φρόνημα δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται αλλά γεννιέται μέσα μας, μέσα στον κάθε άνθρωπο». Αναφέρθηκε στο μήνυμα ενότητας που στέλνει προς όλο τον ορθόδοξο κόσμο η κοινή παρουσία στη Θάσο του ιδίου, του Οικουμενικού πατριάρχη και του μητροπολίτη Κιέβου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα