Θάνατος τριών παιδιών: Μυστήριο με κυβερνοεπίθεση σε φαρμακαποθήκη στην Πάτρα

Στην συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη φέρεται να εργαζόταν ο πατέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας – Η εταιρία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι δεν υπήρχε στις αποθήκες της κεταμίνη

Μία περίεργη εξέλιξη καταγράφηκε στην υπόθεση των τριών παιδιών της Πάτρας, αναφορικά με την ουσία κεταμίνη , που είναι αυτή που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα και οδήγησε στον θάνατό της.

Κεντρική φαραμακαποθήκη στην Πάτρα, στην οποία φέρεται να δούλευε ο πατέρας της 9χρονης, δέχθηκε κυβερνοεπίθεση,την περασμένη εβδομάδα, όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι «ο κεντρικός server του συνεταιρισμού δέχτηκε κακόβουλη κυβερνοεπίθεση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθεί», ενώ οι υπεύθυνοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κεταμίνη στα προϊόντα τους.

Η ανακοίνωση της φαρμακαποθήκης

«Αγαπητά Μέλη του Συνεταιρισμού

Την περασμένη Πέμπτη 7 Απριλίου και γύρω στις 11 π.μ. ο κεντρικός server του συνεταιρισμού δέχτηκε κακόβουλη κυβερνοεπίθεση, η οποία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απενεργοποίησε όλες τις λειτουργίες και επομένως και αυτές των φαρμακαποθηκών μας στην Πάτρα και στην Κεφαλονιά.

Παρά το προχωρημένο σύστημα ασφαλείας που είχε εγκατασταθεί στο συνεταιρισμό μας τα τελευταία τρία χρόνια, μετά από σωρεία αντίστοιχων επιθέσεων σε μεγάλες εταιρείες και συνεταιρισμούς, η επίθεση δεν μπόρεσε να αποτραπεί, αλλά εξασφαλίστηκε τουλάχιστον η μη προσβολή των υπολογιστών εργασίας του δικτύου μας και έτσι γλίτωσε ένας τεράστιος όγκος εργασιών των στελεχών μας.

Η επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας της φαρμακαποθήκης μας στην Πάτρα και της Θυγατρικής μας στην Κεφαλονιά δεν μας προκαλεί κανέναν απολύτως εφησυχασμό.

Αντιθέτως, ήδη αυτή την εβδομάδα υπάρχουν συναντήσεις με κορυφαίους ειδικούς σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας, έτσι ώστε να διαγνώσουμε τι πήγε στραβά και κυρίως για να λάβουμε όλα εκείνα τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που δεν θα επιτρέψουν σε παρόμοιες κυβερνοεπιθέσεις στο μέλλον να διακόψουν τη λειτουργία μας ή να μας προκαλέσουν μεγάλο ύψος ζημιών, εξαιτίας της απώλειας κρίσιμων για τη λειτουργία μιας επιχείρησης δεδομένων, την οποία αποφύγαμε αυτή τη φορά χάρις στη λήψη και ύπαρξη πλήρους ημερήσιου back up».

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα