“Τέταρτη δόση από το φθινόπωρο για όλους – Έτσι θα κάνουμε Πάσχα”

Για τη χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και για το πως θα κάνουμε φέτος Πάσχα αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Για τη χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και για το πως θα κάνουμε φέτος Πάσχα αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» 90,1.

Συγκεκριμένα τόνισε: “θα πάμε σε τέταρτη δόση από τον Σεπτέμβριο”, ενώ για το Πάσχα είπε: “η σύσταση εξακολουθεί να είναι ισχυρή όταν είμαστε έξω σε συγχρωτισμό να έχουμε μάσκα, υποχρεωτική δεν είναι”.

Σε ερώτηση σχετικά με την τέταρτη δόση απάντησε, πως: «η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα πάμε σε τέταρτη δόση για όλους. Νομίζω από τον Σεπτέμβριο θα είναι όπως η γρίπη, ο χειμώνας θα είναι μπροστά, θα έχει περάσει αρκετός χρόνος από το εμβόλιο, νομίζω θα πάμε σε ετήσια δόση ή αναμνηστική δόση».

Επιπλέον, σε ερώτηση γιατί δεν ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση για του άνω των 50, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι: «αυτό είναι κάτι που η Επιτροπή Εμβολιασμών συζητάει. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κατ’ εξοχήν ασχολούνται με τα εμβόλια βλέπουν καθημερινά ποιοι είναι οι ευπαθείς ασθενείς, βλέπουν τις ομάδες και εισηγούνται με βάση τα δεδομένα που βλέπουν διεθνώς και στη χώρα μας.

Νομίζω λοιπόν η εισήγηση δεν είναι κάτι που είναι μονομερώς κυβερνητικό, είναι κάτι που βασίζεται σε δεδομένα οπότε οι άνθρωποι που βλέπουμε καθημερινά ότι κινδυνεύουν είναι η μεγαλύτερης ηλικίας, οι πάνω από 60 κι ακόμη περισσότερο οι πάνω από 70. Άρα θεωρώ πολύ λογικό αυτό που εισηγείται η επιτροπή. Αυτό που βλέπουμε από την επιδημιολογική επιτήρηση είναι ότι έχουμε λιγότερα παιδιά, λιγότερους εφήβους, λιγότερους νέους ενήλικες και το όριο ηλικίας των κρουσμάτων ανεβαίνει που σημαίνει ότι αυτοί που είναι ευάλωτοι είναι οι μεγαλύτερες ηλικίες», ανέφερε η Μίνα Γκάγκα.

Αυτά ισχύουν για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Η Μίνα Γκάγκα μίλησε για το αν υπάρχει θέμα μη εφαρμογής του πιστοποιητικού εμβολιασμού λέγοντας: «Κοιτάμε συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα προχωράμε. Συμβαδίζουμε επίσης με όλη την Ευρώπη, δηλαδή δεν κάνουμε μονομερείς αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ακύρωσης, σήμερα που μιλάμε, του πιστοποιητικού. Το πως θα προχωρήσουμε προς το καλοκαίρι είδατε ότι τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια δόξα τω θεώ πήγαμε καλά, δηλαδή παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κρούσματα με τον καλό καιρό, με το ότι ήμασταν έξω το καλοκαίρι πήγαμε καλά. Πιστεύω και εύχομαι ότι και φέτος το καλοκαίρι θα είναι καλό».

Τα μέτρα της πρωτομαγιάς

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν από 1η Μαΐου να χαλαρώνουν τα μέτρα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, επισήμανε ότι «το συζητάμε αλλά και πάλι σας λέω ότι είναι θέμα επιδημιολογικής επιτήρησης και δεδομένων, και βαδίζουμε με βάση το τι βλέπουμε».

Πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα

Τέλος, η Μίνα Γκάγκα σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα ανέφερε ότι «η σύσταση εξακολουθεί να είναι ισχυρή όταν είμαστε έξω σε συγχρωτισμό να έχουμε μάσκα, υποχρεωτική δεν είναι. Άρα όταν κάνουμε την πορεία του Επιταφίου όλοι μαζί είναι καλό να φοράμε τη μάσκα, όπως και στην Ανάσταση αν μαζευτούμε πολύς κόσμος είναι καλό να φοράμε τη μάσκα. Ελπίζουμε και ο Επιτάφιος φέτος και η Ανάσταση να γίνουν κανονικά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα