Τελικό η Ελλάδα: Μάγεψε η Αμάντα Γεωργιάδη στον ημιτελικό τηs Eurovision

Μάγεψε η εκπρόσωπος της Ελλάδας Αμάντα Γεωργιάδη  στη σκηνή του Τορίνο και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, ενώ κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση

Φέτος η Ελληνική συμμετοχή διαγωνίζεται με  μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο, που «ζωντανεύει» επί σκηνής μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.

Στο πρώτο ρεφρέν του τραγουδιού, η κάμερα απομακρύνεται και τα πλάνα συνεχίζουν να βρίσκονται πάνω στην Αμάντα η οποία σηκώνεται στο μεταξύ από την καρέκλα της κοιτώντας κατάματα την κάμερα.

Το χρώμα που επικρατεί στη σκηνή είναι το μπλε που κάνει αντίθεση με το λευκό φόρεμα της παραπέμποντας στα χρώματα της χώρας μας και την σημαία μας.

Ενώ στο δεύτερο κουπλέ η κάμερα δείχνει το αριστερό μέρος της σκηνής. Σε όλη τη σκηνή είναι παρατημένες καρέκλες που μοιάζουν σαν να βυθίζονται με τα ειδικά εφέ.

Στα αριστερά βλέπουμε τις φιγούρες ενός ζευγαριού που χορεύει, όμως η Αμάντα συνεχίζει να βρίσκεται μόνη στη σκηνή Η ερμηνεύτρια γονατίζει για λίγο και βλέπουμε ένα πανοραμικό πλάνο με τις καρέκλες.

Στο δεύτερο ρεφρέν η Αμάντα δείχνει την ερμηνευτική της δεινότητα, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό και ενώ  χειροκροτείται από το κοινό, συγχρόνως κουνάει το αριστερό της χέρι σαν να θέλει να δώσει τον χτύπο της καρδιάς της ενώ λευκές δέσμες από φως «λούζουν” τη σκηνή.

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας.

Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb

Οι 10 χώρες που περνούν στον τελικό της Eurovision 2022 είναι οι:

Ελβετία
Αρμενία
Ισλανδία
Λιθουανία
Πορτογαλία
Νορβηγία
Ελλάδα
Ουκρανία
Μολδαβία
Ολλανδία

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία