Τελικά ξέρουμε γιατί οι άνδρες παραπονιούνται περισσότερο από τις γυναίκες όταν είναι άρρωστοι-Εσύ ακόμα να μάθεις;

Στη συλλογική φαντασία, οι άνδρες τείνουν να παραπονούνται πολύ περισσότερο από τις γυναίκες όταν είναι άρρωστοι. Και θα μπορούσε πραγματικά να υπάρχει μια εξήγηση για αυτό. Το έχετε παρατηρήσει αναμφίβολα, ακόμη και όταν έχουν μόνο κοινό κρυολόγημα , γρίπη ή τροφική δηλητηρίαση, οι άνδρες τείνουν να παραπονούνται πολύ….. περισσότερο από τις γυναίκες . Μήπως απλώς βγαίνουν μαζί μας; Είναι πιο ευαίσθητοι στον πόνο; Αλλά φαίνεται ότι υπάρχει μια εντελώς διαφορετική εξήγηση για αυτό.

Οι ερευνητές έχουν εξετάσει τα ανοσοκύτταρα που ανήκουν σε ποντίκια και ανακάλυψαν ότι τα αρσενικά έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα από τις γυναίκες. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μετά την έκθεση σε βακτήρια, τα αρσενικά εμφάνισαν περισσότερα συμπτώματα, είχαν υψηλότερο πυρετό και χρειάστηκαν επίσης περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν από τα θηλυκά.

Αυτά τα συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Brain Behavior and Immunity και έχουν ληφθεί από περαιτέρω δημοσιεύσεις από τότε.

Πολλές υποθέσεις για να εξηγήσουν αυτή τη διαφορά
Αν και αυτά τα αποτελέσματα δεν μπορούν να εφαρμοστούν πλήρως στους ανθρώπους, παρέχουν ωστόσο μια εύλογη εξήγηση. Και όμως, υπάρχει ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει από αυτό: γιατί οι άνδρες έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα από τις γυναίκες;

Έχουν ήδη αποδειχθεί πολλές υποθέσεις. Μία μελέτη, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, για παράδειγμα, ισχυρίζεται ότι δεδομένου ότι οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς σε κινδύνους και θέτουν τον εαυτό τους σε πιο επικίνδυνες καταστάσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες , το ανοσοποιητικό τους σύστημα έχει αποδυναμωθεί καθώς εξελίσσονται. Άλλες θεωρίες δείχνουν το αντίθετο, ότι οι γυναίκες είναι χτισμένες με ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, δεδομένου ότι είναι πιο ευαίσθητες και είναι πιθανό να μεταδώσουν ιούς και μικρόβια στα παιδιά τους.

Ποιο είναι λοιπόν το πιο αδύναμο φύλο;

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ για περισσότερα σχετικά με αυτήν τη μελέτη!

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα