Ταξί: Πρεμιέρα τα νέα κόμιστρα – Πόσα χρήματα θα δίνουμε για την απλή διαδρομή

Ταξί: Από σήμερα [24/6] θα κάνει πρεμιέρα η αύξηση των κομίστρων στα ταξί σε όλη τη χώρα, μιας και βγήκε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ

Από σήμερα [24/6] θα κάνει πρεμιέρα η αύξηση των κομίστρων στα ταξί σε όλη τη χώρα, μιας και βγήκε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση. Αυτές οι διαφοροποιήσεις στις τιμές έγιναν εξαιτίας των μεγάλων ανατιμήσεων στις τιμές της βενζίνης και των καυσίμων και αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγές στα ταξίμετρα των επαγγελματικών τους οχημάτων, καθώς η ελάχιστη διαδρομή διαμορφώνεται στα 4 ευρώ.

Στην πράξη τα ταξίμετρα έχουν αρχίσει να επαναρρυθμίζονται σήμερα, ωστόσο οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα ταξί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που έγινε ανατίμηση του κομίστρου ήταν το 2008.

Οι νέες τιμές μετά την αύξηση των κομίστρων

Mε βάση τον νέο τιμοκατάλογο, που ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ΣΑΤΑ, οι νέες χρεώσεις διαμορφώνονται ως εξής:

Εκκίνηση της χρέωσης κομίστρου (πτώση σημαίας): 1,8 ευρώ
Τιμολόγιο 1 (μονή χρέωση): 0,9 ευρώ
Τιμολόγιο 2 (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 1,25 ευρώ
Χρονοχρέωση / ώρα (για το διάστημα όπου το ΤΑΞΙ βρίσκεται σταματημένο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της διαδρομής επί είκοσι (20) λεπτά της ώρας): 15 ευρώ
Ελάχιστη διαδρομή: 4 ευρώ
Από & Προς Αεροδρόμια: 4 ευρώ
Επιβάρυνση για κάθε μίσθωση από Λιμάνια – Σιδηροδρομικούς Σταθμούς και Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων: 1,07 (όπως ισχύει)
Αεροδρόμιο – κέντρο Αθήνας (δακτύλιος) και το αντίστροφο: 40 ευρώ
Αεροδρόμιο – κέντρο Αθήνας (δακτύλιος) και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 55 ευρώ
Αεροδρόμιο – κέντρο Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο: 25 ευρώ
Αεροδρόμιο – κέντρο Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 35 ευρώ
Αεροδρόμιο – κέντρο Καβάλας και το αντίστροφο: 40 ευρώ
Αεροδρόμιο – κέντρο Καβάλας και το αντίστροφο (για τις ώρες 00.00 έως 05.00): 55 ευρώ

Διευκρινίζεται ότι η επιβάρυνση για τη μίσθωση ύψους 4 ευρώ στις διαδρομές από και προς τα αεροδρόμια, αφορά σε όλες τις διαδρομές από και προς τα αεροδρόμια της χώρας, εκτός από τις τρεις διαδρομές όπου θεσπίζονται προκαθορισμένες τιμολογήσεις (Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» – δακτύλιος Αθήνας, Αεροδρόμιο «Μακεδονία» – κέντρο Θεσσαλονίκης και αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» – κέντρο Καβάλας και στις αντίστροφες κατευθύνσεις).

Επίσης, το κόμιστρο για κάθε μία αποσκευή των επιβατών το βάρος της οποίας υπερβαίνει τα δέκα κιλά, παραμένει στα 0,39 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.. Το νέο τιμολόγιο θα τεθεί ισχύ με τη δημοσίευση της Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

«Η αύξηση είναι μόνο η αρχή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΣΑΤΑ, προσθέτοντας πως «σε λίγο χρονικό διάστημα έγιναν όσα δεν έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια. Με τις δικές μας πιέσεις και τα δικά μας επιχειρήματα, όχι μόνο άνοιξαν οι κλειστές πόρτες (κατέρρευσε και αυτό το αφήγημα) αλλά υλοποιούνται αιτήματα του κλάδου όπως αυτό της αναπροσαρμογής του τιμολογίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα