Τα 10 πιο ανατριχιαστικά εγκαταλελειμμένα μέρη-Θα τολμούσες να πας;

«Πώς προετοιμάζεστε για ένα επικό οδικό ταξίδι στην Αμερική;» Αυτή ήταν η ερώτηση στην άκρη της γλώσσας μου για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Οι πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη είχαν κλείσει και περίμενε περιπέτεια! Ο αγώνας ήταν τώρα για να προγραμματίσω τις διακοπές μου. Αυτό δεν ήταν ένα τυπικό ταξίδι στη λίμνη…. Δεν υπήρχαν ψώνια ή παραδοσιακά hotspots που βλέπουν ιστότοπους στον χάρτη μας.

Αυτό ήταν ένα ταξίδι στην αναζήτηση εγκαταλελειμμένων τόπων. η συνεχής εμμονή που με παίρνει σε όλο τον κόσμο. Έκανα αναζήτηση σε ιστότοπους, ιστολόγια και άρθρα ειδήσεων για αναζήτηση χαμένων αμερικανικών θησαυρών. Έκανα επαφή με μερικούς εκπληκτικούς τοπικούς φωτογράφους, οργανώνοντας συναντήσεις και ανταλλάσσοντας τοποθεσίες. Οι μήνες και οι εβδομάδες πέρασαν γρήγορα. Τις ημέρες πριν από την πτήση μου, ο χάρτης μου ήταν ένα πολύχρωμο πολύχρωμο τοπίο. Το καθένα σημείωσε ένα φωτογενές λείψανο του παρελθόντος, απλωμένο σε δέκα διαφορετικές πολιτείες. Ήταν ήδη ξεκάθαρο ότι αυτό θα ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι!

Από τα δέκα κράτη που επισκέφτηκα, πέρασα τον περισσότερο χρόνο στην Πενσυλβάνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου επισκέφτηκα 21 εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες, τραβώντας εκατοντάδες φωτογραφίες!

Ακολουθούν οι κορυφαίες 10 καλύτερες στιγμές από το ταξίδι μου….

Μπλε μποξ δαχτυλίδι

Αυτός ο κάποτε διάσημος χώρος άνοιξε στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Παραμένει άδειο από το 2010 περίπου. Υπάρχουν επικείμενα σχέδια για την κατεδάφισή του.

Τρόλεϊ αυτοκίνητο νεκροταφείο

Αυτή η σκουριασμένη συλλογή θησαυρών από μια περασμένη εποχή περιμένει υπομονετικά την αποκατάσταση, κρυμμένη στο δάσος.

Γοτθική εκκλησία

Αυτή η Εκκλησία είναι άνω των 120 ετών και έχει εγκαταλειφθεί για δύο δεκαετίες.

Βιβλιοθήκη / Αρχείο

Η αίθουσα φιλοξενεί τα αρχεία ενός Γάλλου-Αμερικανού μεγιστάνα μετανάστη και φιλάνθρωπου. Αυτή η συλλογή τεκμηριώνει τα οικονομικά της αυτοκρατορίας του με σχολαστική λεπτομέρεια, καλύπτοντας πάνω από 50 χρόνια συναλλαγών.

Παλιό κυβερνητικό κτίριο

Αυτό το εντυπωσιακό κτίριο χτίστηκε τη δεκαετία του 1920, σε στιλ αρχιτεκτονικής κλασικής αναβίωσης. Το κτίριο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Θέατρο

Αυτό το δραματικό αρτ ντεκό και κλασικό κτήριο αναβίωσης είναι ψηλά σε έναν λόφο, με θέα στην πόλη παρακάτω. Το θέατρο αναγκάστηκε να κλείσει στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Ξύλινο rollercoaster

Αυτό το κατάφυτο ξύλινο rollercoaster ήταν κάποτε το αστέρι έλξης σε αυτό το πρώην θεματικό πάρκο. Το πάρκο έχει χρησιμοποιηθεί ξανά και καταρρέει για πάνω από μια δεκαετία.

Εγκαταλελειμμένο θέατρο

Αυτό το αμφιθέατρο ήταν μέρος ενός πρώην καθολικού γυμνασίου. Τα επίπεδα παρακολούθησης έγιναν μη κερδοφόρα στις αρχές της δεκαετίας του 2010 και αυτό το κάποτε δημοφιλές στάδιο είχε την τελική του απόδοση.

Δημοτικό σχολείο

Αυτό το σχολείο έκλεισε στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 2000, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες.

Πρώην σωφρονιστικός

Το Ανατολικό Κρατικό Σώμα λειτούργησε μεταξύ 1829 και 1971. Τώρα μπορείτε να επισκεφθείτε αυτήν την αχρησιμοποίητη φυλακή για περιηγήσεις.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου