Σύνταγμα: Ένοπλος άνδρας απειλούσε να πυροβολήσει στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη – Συνελήφθη από την ΕΚΑΜ

Σύνταγμα: Σοκ προκάλεσε η εικόνα ενός ημίγυμνου άνδρα μπροστά με μια καραμπίνα στο χέρι από το μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης [31/5]

Σοκ προκάλεσε η εικόνα ενός ημίγυμνου άνδρα μπροστά με μια καραμπίνα στο χέρι από το μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης [31/5], ο οποίος ήταν σε έξαλλη κατάσταση και απειλούσε τους πάντες.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και αμέσως έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις, όπου απομάκρυνε τους λιγοστούς πολίτες που βρίσκονταν εκεί, προσπάθησε να έρθει σε μια συνεννόηση με τον άγνωστο άντρα ο οποίος έδειχνε εκτός εαυτού.

Διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας και η ειδική μονάδα της ΕΚΑΜ κατέφτασε στο Σύνταγμα, προκειμένου να πείσουν τον ένοπλο να παραδοθεί ενώ όπως ήταν φυσικό οι Εύζωνες απομακρύνθηκαν από το μνημείο.

Τελικά και μετά σχεδόν δυο ώρες ο άντρας που εκτόξευε ύβρεις και απειλές κατά βουλευτών συνελήφθη, καθώς δύο ομάδες των ΕΚΑΜ τον περικύκλωσαν, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν. Ο άνδρας οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Λίγο μετά τις 5:00 το πρωί άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ επέστρεψαν και οι Εύζωνες στο μνημείο.

Ο άντρας με την καραμπίνα έτρεχε πάνω κάτω, με τους αστυνομικούς να τον ακολουθούν από απόσταση, φορώντας αλεξίσφαιρα και κρατώντας ψηλά τις ασπίδες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άγνωστος άντρας δεν ήρθε σε καμία επαφή με τους αστυνομικούς, δεν τους μίλησε και δεν εξέφρασε κάποιο αίτημα. Το μόνο που έκανε ήταν να τρέχει και να φωνάζει διάφορα ακατάληπτα!

Από τους ασυρμάτους το Κέντρο της Άμεσης Δράσης έδινε σαφείς οδηγίες στους αστυνομικούς, να μην τον πλησιάσουν, πριν φθάσουν οι διαπραγματευτές, να προστατεύονται από τις ασπίδες και ότι προέχει η ασφάλεια τους, καθώς και η ασφάλεια τρίτων. Τους καλούσε δε να εκκενώσουν την περιοχή από περαστικούς και αυτοκίνητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα