Συνολικά 457 τροχαία ατυχήματα το μήνα Μάρτιο

Συνολικά 457 τροχαία ατυχήματα έγιναν το μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνολικά 457 τροχαία ατυχήματα έγιναν το μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα 7 από αυτά ήταν θανατηφόρα, όπου θρηνήσαμε επτά νεκρούς.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ:

Κατά το μήνα Μάρτιο 2022, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 457 τροχαία ατυχήματα με 535 παθόντες και ειδικότερα:

7 θανατηφόρα με 7 νεκρούς

12 σοβαρά με 12 σοβαρά τραυματίες

438 ελαφρά με 516 ελαφρά τραυματίες

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 16.989 παραβάσεις από τις οποίες 753 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

249 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 33 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

1.495 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

164 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

213 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

485 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

619 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,

38 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα