Σύκαρης: Μία νέα επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του

Σύκαρης: Συνεχίζονται, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα Ιμαλάια, οι προσπάθειες που για την ανάσυρσης της σωρού του ορειβάτη Αντώνη Σύκαρη

Συνεχίζονται, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα Ιμαλάια, οι προσπάθειες που για την ανάσυρσης της σωρού του ορειβάτη Αντώνη Σύκαρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου, όμως καμία αποστολή δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει στο σημείο του όρους Νταουλάγκιρι όπου βρίσκεται το σώμα του.

Παράλληλα, ο χρόνος μετρά αντίστροφα, καθώς σε λίγες ώρες τελειώνει το παράθυρο καιρού και θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η προσέγγιση στο σημείο από τους ορειβάτες. Γεγονός που εντείνει την αγωνία των κοντινών ανθρώπων του Έλληνα ορειβάτη για τον επαναπατρισμό της σορού του.

Τις επόμενες ώρες μια νέα αποστολή ορειβατών – sherpas θα επιχειρήσει εκ νέου να προσεγγίσει το σημείο, όπως ανακοινώθηκε σε σχετική ανακοίνωση στα social media. «Η αποστολή των 5 Sherpas εγκατέλειψε την προσπάθεια, χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο όπου βρίσκεται το σώμα του Αντώνη.

Οι 5 ορειβάτες έφτασαν μέχρι το Camp II του Dhaulagiri, όπου κρίθηκε ότι λόγω της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας συσσωρευμένου χιονιού η αποστολή τους πρέπει να διακοπεί.

Αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου προσπάθεια προσέγγισης του σημείου μέσα στο επόμενο 48ωρο» αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση στο Facebook.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα