Στυλιανίδης: Σε Σάμο, Κω και Ρόδο για το συντονισμό των φορεών της αντιπυρικής περιόδου

Στυλιανίδης: Στα νησιά της Σάμου, Κως και Ρόδου μεταβαίνει, από σήμερα [20/5] έως την Κυριακή 22 Μαΐου, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης για το συντονισμό των φορέων, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου

Στα νησιά της Σάμου, Κως και Ρόδου μεταβαίνει, από σήμερα [20/5] έως την Κυριακή 22 Μαΐου, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων φορέων στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου σε τρία νησιά υψηλής επισκεψιμότητας κατά τους θερινούς μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Στυλιανίδης θα επισκεφθεί το Ηραίο Σάμου, όπου πραγματοποιούνται εκτενείς καθαρισμοί κατόπιν συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Περιβάλλοντος και των αρμόδιων τοπικών Αρχών, ενώ θα συμμετάσχει και στην τελετή παράδοσης δύο πυροσβεστικών οχημάτων σε εθελοντικές ομάδες του νησιού από αδελφοποιημένο δήμο της Γερμανίας.

Στη συνέχεια, στην Κω, ο υπουργός θα παραστεί σε άσκηση προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού στην περιοχή Ζιά. Υπενθυμίζεται, ότι αντίστοιχη άσκηση είχε διοργανωθεί πριν από λίγες ημέρες και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ενώ προγραμματίζονται και άλλες σε διάφορα σημεία της χώρας και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Επιπλέον, στη Ρόδο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και όλους τους φορείς του νησιού, ενώ και στα τρία νησιά που θα επισκεφθεί, ο κ. Στυλιανίδης, θα έχει την ευκαιρία να μεταβεί στις αντίστοιχες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Σημειώνεται, ότι αυτές οι επισκέψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας και ενίσχυσης της ετοιμότητας που προωθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Τον υπουργό θα συνοδεύουν ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος.

📌 Σε #Σάμο, #Κω και #Ρόδο ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας @StylianidesEU

➡️ Συντονισμός συναρμόδιων φορέων & σειρά παρεμβάσεων για την #αντιπυρική προστασία των νησιών

🔗 https://t.co/091voeysvK pic.twitter.com/si26fiqT8j

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) May 20, 2022


pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα