Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος: Συνελήφθη από τις μυστικές υπηρεσίες του Κονγκό o γιος του Σπύρου Νιάρχου!

Οι μυστικές υπηρεσίες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό προχώρησαν στη σύλληψη του Σταύρου Νικόλαου Νιάρχου, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο!

Οι Αρχές της χώρας της Κεντρικής Αφρικής συνέλαβαν τον Ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο, Σταύρο Νικόλαο Νιάρχο, πρωτότοκο γιο του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες.

Υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως ο Νιάρχος συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις που δρουν στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο εγγονός του θρυλικού εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου και ανιψιός του δισεκατομμυριούχου Φίλιππου Νιάρχου και ένας Κονγκολέζος δημοσιογράφος συνελήφθησαν την Τετάρτη στο Λουμπούμπασι, στο νοτιοανατολικό Κονγκό.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν στην πρωτεύουσα Κινσάσα.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τη σύλληψη, λέγοντας ότι ο Νιάρχος κρατείται στην Κινσάσα από την υπηρεσία πληροφοριών ANR.

Ο 33χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος συνεργάζεται με τα περιοδικά «The Nation» και «The New Yorker» από τις ΗΠΑ ανακρίνεται για τις στενές επαφές του με ένοπλες ομάδες.

«Η ANR μετέφερε τον δημοσιογράφο Νικόλα Νιάρχο στην Κινσάσα για να τον ανακρίνει για τις στενές επαφές του με ένοπλες ομάδες, ιδίως με τους Μπακάτα Κατάνγκα», πρόσθεσε η ίδια πηγή υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Και πρόσθεσε: «Έκανε κινήσεις χωρίς να ειδοποιηθούν προηγουμένως οι Αρχές. Η κυβέρνηση πρέπει να επαγρυπνά» μετά τη δολοφονία δύο μελών του ΟΗΕ το 2017.

Τα Ηνωμένα Έθνη είχαν στείλει τους εμπειρογνώμονες Μάικλ Σαρπ και Ζαΐντα Καταλάν για να ερευνήσουν τις βιαιοπραγίες στην περιοχή του Κασάι, στην κεντρική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου όμως απήχθησαν και δολοφονήθηκαν.

Ο αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι η Αμερικανίδα πρόξενος επισκέφθηκε τον Νιάρχο, ο οποίος ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος αύριο αφού οι τοπικές Αρχές δεν έχουν κανένα συμφέρον να τον κρατούν, όπως επισήμανε.

Ο Νιάρχος πήγε στη Λαϊκή Δημοκρατία  του Κονγκό για να κάνει ρεπορτάζ για την προστασία της φύσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, για λογαριασμό του περιοδικού «The Nation», σύμφωνα με την επίσημη διαπίστευσή του.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία