Σπύρος Χαριτάτος: «Έχουμε τρεις θανάτους και μια συμπεριφορά που επαναλαμβανόταν στην υπόθεση της Πάτρας»

Ο Σπύρος Χαριτάτος βρέθηκε στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ και έδωσε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη για την επαγγελματική του πορεία και για την προσωπική του ζωή.

Σπύρος Χαριτάτος: «Έχουμε τρεις θανάτους και μια συμπεριφορά που επαναλαμβανόταν στην υπόθεση της Πάτρας»

Έχει διασυρθεί από το ίδιο άτομο δύο φορές

«Έχω συναντήσει στο παρελθόν άνθρωπο ο οποίος στο παρελθόν με έχει διασύρει. Έχουμε συνεργαστεί. Όχι απλά με έχει διασύρει, έχει συντονίσει ομάδα ανθρώπων που με διέσυραν. Το ήξερα. Ήταν σε ανάγκη αυτός, μου ζήτησε να συνεργαστούμε γιατί με χρειαζόταν. Και προφανώς δεν κατάλαβε ότι εγώ ξέρω ότι το πρόσωπο αυτό οργάνωσε τον διασυρμό μου στο παρελθόν. Δεν του το είπα ποτέ. Με ξαναδιέσυρε μετά αλλά δεν έχει σημασία. Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι. Εγώ τι έκανα; Λέω αν εγώ μπορώ τώρα στη ζωή του στη φάση που είναι θα είμαι χρήσιμο πρόσωπο, θα πάω. Γιατί εδώ θα γνωριστούμε περισσότερο και θα καταλάβω γιατί με διέσυρε τότε, θα μπω στα παπούτσια του και αυτός στα δικά μου».

Ο λόγος που δεν τον βλέπουμε πια στην τηλεόραση

«Δεν χωράω στην τηλεόραση, έρχονται νέα πρόσωπα, υπέροχοι άνθρωποι, παιδιά που τους έρχονται ευκαιρίες, συνάδελφοι που ήταν για χρόνια πίσω. Δεν επιδίωξα να μπω μέσα. Μου έγιναν προτάσεις αλλά προτάσεις που δεν με ενδιέφεραν, εμένα με ενδιέφερε κάτι που να νιώθω χρήσιμος».

«Αυτή την περίοδο είμαι διαμεσολαβητής. Είναι ένας θεσμός που έχει έρθει στην Ελλάδα επίσημα, με νόμο. Ανήκω στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν είμαι υπάλληλος. Κάνω την άσκησή μου στη δικηγορία».

«Έχω κάνει πολλά για να ζήσω. Τα έκανα για να σπουδάσω δημοσιογραφία. Αν δεν γινόμουν δημοσιογράφος, πιθανότατα θα έμενα στη νύχτα. Αυτό που δεν μου άρεσε στη νύχτα ήταν ο φόβος να παρασυρθείς και να καταστρέψεις κάποιον άνθρωπο. Εννοώ επειδή ζούσα έντονα τη νύχτα, έχω κάνει διάφορες δουλειές, καταλαβαίνω ότι είναι εύκολο να παρασυρθείς από κάτι. Έχω χάσει φίλους μου από ναρκωτικά, φίλους μου που έπεσαν θύματα εγκληματικών ενεργειών. Έβλεπα ότι οι άνθρωποι που με εμπιστεύονταν είχαν πολύ ταραγμένη ζωή εξαιτίας της νύχτας».

Για την υπόθεση της Πάτρας

«Με απόλυτη ειλικρίνεια με κάνει να νιώθω ανήσυχος για ό,τι ζούμε. Δεν είναι μόνο αυτά τα δύο άτομα στην υπόθεση της Πάτρας, έτσι θα πάει η υπόθεση. Είναι απλή νομική λογική. Εφόσον δεν έπεισε η κατηγορουμένη και κρίθηκε προσωρινά ως κρατούμενη για συγκεκριμένους λόγους.Έχουμε τρεις θανάτους, μάλλον δεν αφορά λοιπόν ένα περιστατικό, αλλά μια συμπεριφορά που επαναλαμβανόταν, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε τώρα, έτσι. Υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο το σέβομαι και το προσκυνώ. Κάνουμε όμως τις σκέψεις μας».

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία