Σπυράκια και ερυθρότητα: Πώς επηρεάζει το δέρμα σας η μάσκα προσώπου;

Αν και η χρήση μάσκας προσώπου είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να προστατευτείτε από τον κοροναϊό, μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα σας. Δείτε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στο δέρμα σας παρακάτω και τις συμβουλές μας σχετικά με τον τρόπο αποφυγής τους. Από τις αρχές του 2020, πολλές χώρες…. στην Ευρώπη βρίσκονται σε μια εντελώς απροσδόκητη κρίση υγείας ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κοροναϊού. Ωστόσο, μετά από μια μακρά καραντίνα, ορισμένες χώρες λαμβάνουν τώρα τα πρώτα βήματα για να χαλαρώσουν το κλείδωμα και ως μέρος αυτού, οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους ανθρώπους να φορούν μάσκες προσώπου όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Αν και αυτό είναι αρκετά κοινό για άτομα από χώρες της Ασίας, το να πρέπει να φοράτε μάσκες προσώπου δημόσια είναι το πρώτο για άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και η χρήση μάσκας προσώπου είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του εαυτού σας, καθώς και των άλλων γύρω σας, έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί προβλήματα στο δέρμα σας .

Μπορεί να φοράτε μάσκα προσώπου σημεία;
Μιλήσαμε με τον Jade Frucot, έναν μηχανικό βιοτεχνολογίας που ειδικεύεται στον μεταβολισμό των δερματικών ιστών και ο επικεφαλής του τμήματος Ε & Α στο Evoleum, κατασκευαστής προϊόντων περιποίησης δέρματος.

Βλάβες που προκαλούνται από υπερβολική ποσότητα σμήγματος
Όταν φοράμε μάσκες προσώπου, η συνεχής τριβή προκαλεί μεγαλύτερη πίεση πάνω στη μύτη και στα μάγουλα, στο πηγούνι και πίσω από τα αυτιά. Για να αμυνθεί από αυτήν την τριβή, το δέρμα μας παράγει συνεπώς κολλαγόνο για να αντισταθεί σε αυτήν την πίεση (που μπορεί να είναι καλό), αλλά παράγει επίσης σμήγμα για να αποτρέψει το δέρμα να στεγνώσει ως αποτέλεσμα. Αυτό το υπερβολικό σμήγμα είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει σπυράκια και ακμή.

Βλάβες που προκαλούνται από τον ιδρώτα
Οι μάσκες προσώπου έχουν σχεδιαστεί για να είναι αεροστεγής αφού φιλτράρουν τον αέρα. Κάνοντας αυτό, διατηρούν την υγρασία και τα σταγονίδια που απελευθερώνονται όταν αναπνέουμε, κάτι που βοηθά στην αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19. Αξίζει να γνωρίζουμε ότι ο αέρας που εκπνέουμε περιέχει 10 φορές περισσότερο νερό από τον αέρα που αναπνέουμε.

Επομένως, αυτή η υγρασία διατηρείται όταν φορούμε μάσκες, προκαλώντας το δέρμα μας να διαβρωθεί. Λόγω του γεγονότος ότι το δέρμα μας δεν μπορεί πλέον να αναπνέει τόσο εύκολα και ασφυξία, οι πόροι μας μπλοκάρονται, πράγμα που προκαλεί την εμφάνιση κηλίδων ή την επιδείνωση των υπαρχόντων σημείων.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να τα αποτρέψετε;

Η επιλογή της μάσκας σας
Η μάσκα που επιλέγετε είναι πολύ σημαντική. Το υλικό, καθώς και ο κατασκευαστής, μπορεί να έχει αντίκτυπο στο δέρμα σας και ορισμένες μάσκες έχουν ακόμη και ορατά συνδετήρες που ενθαρρύνουν την ερεθισμό και τον ερεθισμό. Η επιλογή του υφάσματος είναι επίσης σημαντική, διότι αρκετά συχνά, τα βαμμένα συνθετικά υλικά μπορούν να προκαλέσουν κνησμό και περαιτέρω ερεθισμό.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε αναπνεύσιμα υλικά όπως βαμβάκι ή οργανικά και ηθικά υπεύθυνα υλικά και να αποφύγετε συνθετικά υλικά όπως πολυεστέρα. Επιλέξτε προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όχι μόνο είναι καλύτερα για το δέρμα σας, αλλά είναι επίσης καλύτερα για τη χώρα μας και το περιβάλλον!

Άψογη υγιεινή
Είναι επίσης απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι καθαρό. Για παράδειγμα, αποφύγετε να φοράτε θεμέλιο όταν φοράτε τη μάσκα σας, ώστε να αποτρέψετε το δέρμα σας να γίνει πολύ ξηρό και ασφυξία. Η χρήση προϊόντων καθαρισμού δέρματος ένα βράδυ πριν από το κρεβάτι είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα, είτε φοράτε μάσκα είτε όχι.

Η χρήση προϊόντων με βάση το λάδι όπως παχιά, θρεπτικές κρέμες ή προϊόντα που περιέχουν φυτικά έλαια και βούτυρα είναι ένας καλός τρόπος για τον περιορισμό της τριβής και τη μείωση του ερεθισμού και των εξανθημάτων.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις λοσιόν που έχουν εμπλουτιστεί με αντιοξειδωτικά που θα ενισχύσουν το δέρμα σας χωρίς να το κάνετε ακόμη πιο λιπαρό.

Για εκείνους που είναι πιο επιρρεπείς σε ερεθισμούς, εξανθήματα και κνησμό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε έλαια, βιταμίνες και μέταλλα και δραστικά συστατικά που βοηθούν στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματός σας. Η λήψη αυτών των χρήσιμων θρεπτικών συστατικών μέσω του φαγητού και του ποτού σας μπορεί επίσης να βελτιώσει το δέρμα σας.

Για άτομα με λιπαρό δέρμα που είναι πιο πιθανό να επιδεινώσουν την ακμή τους ή να υποφέρουν από περισσότερα σπυράκια φορώντας μάσκες προσώπου, είναι σημαντικό να λαμβάνετε αντιοξειδωτικά από το στόμα για να ενισχύσετε την άμυνα του δέρματός σας και να μειώσετε την ερυθρότητα.

Προσαρμόστε τη ρουτίνα σας
Το συντομότερο δυνατό, βγάλτε τη μάσκα σας, προσέχοντας να μην αγγίξετε το πρόσωπό σας. Αυτό βοηθά στον περιορισμό των προβλημάτων που σχετίζονται με την διαβροχή του δέρματος. Μην ξεχνάτε να πλένετε καλά τα χέρια σας πριν χρησιμοποιήσετε τη μάσκα σας ή να έχετε μια δεύτερη μάσκα για εναλλαγή, αν χρειαστεί. Επιπλέον, ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής με τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου