Σκύρος: Σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης το νησί

Σκύρος: Η κακοκαιρία που έπληξε την Σκύρο το Σάββατο προκάλεσε πολλά προβλήματα στο νησί του Αιγαίου και γι’ αυτό το λόγο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η κακοκαιρία που έπληξε την Σκύρο το Σάββατο προκάλεσε πολλά προβλήματα στο νησί του Αιγαίου και γι’ αυτό το λόγο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την διοικούσα αρχή της περιοχής.

Aυτό έκανε γνωστό σήμερα το μεσημέρι μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ο δήμαρχος Νίκος Μαυρίκος. Όπως είπε, στόχος είναι η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που πλημμύρισαν, κυρίως στα δυτικά και νοτιά του νησιού.

Μεγάλες ζημιές στο νησί – Τέσσερις γέφυρες κατέρρευσαν από την κακοκαιρία

Μεγάλες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν στη Σκύρο, από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί, καθώς κατέρρευσαν συνολικά τέσσερις γέφυρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι των περιοχών, αλλά και τουρίστες που είχαν επισκεφτεί τις παραλίες να μην μπορούν να επιστρέψουν στα καταλύματά τους.

Ο δήμαρχος Σκύρου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «πλέον λειτουργούν όλα τα οδικά δίκτυα στο νησί» παρά την κατάρρευση τεσσάρων γεφυρών.

Σημείωσε πως έχουν κλείσει την πρόσβαση σε δύο παραλίες, την παραλία του Πεύκου και της Αχερούνας, όπου κατέρρευσε μία από τις τις τέσσερις γέφυρες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίκο οι δυο γέφυρες που υπέστησαν ζημιές από τους μεγάλους όγκους του νερού βρίσκονται στο νότιο κομμάτι του νησιού, στο δρόμο που οδηγεί στο ναυτικό σταθμό και οι άλλες δύο είναι στη διαδρομή για Αχερούνα. Γεγονός που ανάγκασε αρκετούς παραθεριστές να διανυκτερεύσουν σε άλλα καταλύματα, μη μπορώντας να προσεγγίσουν το κατάλυμα που έμεναν.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα